sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aleșii locali au aprobat alocarea sumei de 41.000 de euro pentru semifinala Eurovision

Consilierii municipali ai Craiovei au avut o ședință extraordinară, luni, la sediul Primăriei Craiova, pentru a vota un proiect de hotărâre privind aprobarea participării municipiului Craiova, în calitate de partener al Societății Române de Televiziune, la organizarea uneia dintre cele patru semifinale ale concursului Eurovision 2018. Ședința a fost una extrem de liniștită, proiectul fiind votat în unanimitate. Această implicare presupune și o alocare de fonduri din bugetul local, Primăria Craiova suportând astfel o cheltuială de aproximativ 41.000 de euro. Semifinala Eurovision va fi găzduită de sala de spectacole a Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova, în data de 4 februarie 2018, intrarea publicului fiind liberă.

Reprezentanții Primăriei Craiova au primit acordul, pentru sală, de la Ministerul Culturii. Autoritățile locale nu au optat pentru un spațiu mai mare, cum este Sala Polivalentă, întrucât nu este vorba despre finala concursului, ci de semifinală.

Astăzi am aprobat participarea municipiului Craiova la una din semifinalele Eurovision 2018. Sunt patru semifinale, fiecare centru teritorial din țară fiind gazda uneia dintre ele. A venit și rândul Craiovei. Noi avem deja experiență pentru că am organizat chiar finala Eurovisionului și este o mândrie pentru noi să participăm la o asemenea manifestare culturală. A fost ales Teatrul Național, nu Sala Polivalentă, întrucât este vorba totuși de o semifinală. Dacă era finala, sala teatrului craiovean ar fi fost neîncăpătoare, dar pentru o semifinală este bine, noi așa credem. Ministerul Culturii a fost de acord cu punerea la dispoziție a Teatrului Național pentru acest eveniment”, a spus Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Intrarea, liberă

În fiecare semifinală a concursului Eurovision urmează să intre câte 12 piese, iar la Craiova, în show-ul din 4 februarie, vor urca pe scenă: Erminio Sinni & Titziana Camelin („All The Love Away”), Zavera („Come Back To Me”), Mareş Pană („Daydreamer”), Aurel Dincă („Fire In The Sky”), Tavi Clonda („King”), Vyros („La La La”), Diana Brătan („Paint It Rainbow”), Carolina Gorun („Reach Out For The Stars”), Elena Hasna („Revival”), Eliza Chifu („So Good Without You”), Ayona („The Story Goes On”) şi Xandra („Try”). Accesul publicului în sală va fi gratuit.

Trei finaliști

Show-ul de televiziune va fi transmis, în direct, în prime-time, în intervalul orar 21.00-23.00 (orele se pot modifica) , pe mai multe canale ale Televiziunii Române (TVR1, TVR Craiova, alte canale aparţinând SRTV, dar și pe facebook).

Spectacolul va cuprinde două părți: partea I (21.00-22.00) – concursul, partea a II-a (22.00-23.00), recital vedetă și jurizarea celor 12 concurenți, pentru alegerea celor trei finaliști. Semifinala se încheie cu o conferință de presă, în care vor fi prezenți cei trei finaliști aleși de juriu în timpul spectacolului.

Politica