Nouă ore de tratative pentru suplimentarea fondului de salarii la CEO

Date:

A fost nevoie de nouă ore de discuţii şi negocieri pentru ca cei 14 titulari sindicali şi directori ai CE Oltenia, prezenți miercuri la sediul Ministerului Energiei, să schimbe viziunile financiare ale anului în curs. Sindicaliștii consideră că demersul a meritat, obținând suplimentarea fondului de salarii.

În urma întâlnirii din Capitală, s-au obţinut la fondul de salarii, 20.000.000 de lei în plus faţă de cele 24.000.000 de lei existente, urmând ca până în aprilie, fondul de salarii să mai fie suplimentat cu o sumă aproximativă de 10.000.000 de lei. „Discuțiile au durat mult, după cum ați aflat. Toată ziua am petrecut-o acolo. Am obţinut o creştere de 10% , majorare pe care noi am solicitat-o iniţial. Sunt 20.000.000 de lei în plus la fondul de salarii, bani care vor fi împărţiţi până la data de 29 ianuarie atunci când va fi prima zi de negocieri pentru noul CCM. Urmează să se identifice o sumă de peste 10 milioane de lei. Sunt, deocamdată 44 de milioane care vor fi împărţiţi în două: 24.000.000 de lei în clase de salarizare, începând cu luna februarie, urmând ca 20.000.000 de lei să fie împărţite începând cu data de 1 aprilie când se vor încheia şi negocierile pentru CCM pe 2018”, a precizat reprezentantul FNSE „Univers”, Adrian Marciuc.

Document semnat

Şefii CEO au comunicat sindicatelor, printr-un document, că fondul de salarii va mai putea fi majorat. Adresa este semnată de preşedintele Directoratului, Sorinel Boza, membru în Directorat, Constantin Bălăşoiu şi preşedintele Consiliului de Supraveghere, Cornel Bobîlcă: „Reprezentanţii administraţiei CEO şi partenerii sociali vor depune în continuare eforturi pentru identificarea unor eventuale alte surse pentru majorarea fondului de salarii al companiei pentru anul 2018”, se arată în document.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...