vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectura Vâlcea și Primăria Râmnicului, vandalizate

În semn de protest ca urmare a creşterilor impozitelor şi taxelor locale Primăria, Prefectura şi alte clădiri din Râmnicu Vâlcea au fost vandalizate noaptea trecută.

Încă de la primele ore ale dimineţii, la cererea prefectului de Vâlcea, poliţia analizează imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a-i identifica pe făptaşi. Aceștia au folosit spray-uri cu vopsea pentru graffiti și un șablon cu ajutorul căruia au scris de 7 – 8 ori pe fiecare clădire – „Gutău ghiaurul impozitelor”.

Cu trimitere directă către Gutău

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, cel împotriva căruia este îndreptat mesajul, este revoltat că nimeni nu a observat nimic toată noaptea, deşi atât clădirea prefecturii cât şi cea a primăriei, care se află vis-a-vis de Parchet, sunt păzite şi dotate cu camere de supraveghere. Printre clădirile particulare vandalizate se află şi biroul notarial al soţiei primarului, Mariana Gutău.

Vinovaţii riscă amenzi de peste 2.500 de lei

La Râmnicu Vâlcea, taxele şi impozitele au fost majorate de la 1 ianuarie cu 30 %, cel mai mare procent din țară, iar în mediul online mai mulţi localnici şi-au manifestat nemulţumirea. Edilul crede că opoziţia se află în spatele acţiunii de vandalizare a instituţilor publice. Poliţia îi caută pe vinovaţi care riscă amenzi de peste 2.500 de lei.

Sursa: Europa FM

Politica