vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coşuri de gunoi anti-vandalism, din primăvară, în Slatina

300 de noi coşuri de gunoi care, spre deosebire de cele existente, nu mai pot fi folosite pentru depozitarea gunoiului menajer şi nu pot fi vandalizate au ajuns la Slatina, fiind depozitate în curtea SC Dezvoltare Urbană, care le va monta în această primăvară.

Noul model de coşuri a fost selectat de autorităţi după ce din ce în ce mai mulţi slătineni îşi lăsau sacii de gunoi în coşurile stradale, în loc să le ducă la punctele de colectare. De asemenea, tot mai multe coşuri sunt vandalizate de diverse persoane. Noile coşuri, fiind din beton, vor fi mai rezistente.

Noile coşuri vor fi montate în centrul oraşului, iar cele care mai sunt funcţionale din centru vor fi mutate în celelalte cartiere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un astfel de coş de gunoi costă 200 de euro, în timp ce preţul pentru cele din tablă este de 400 lei pe bucată.

Totodată, la Dezvoltare Urbană Slatina au ajuns şi opt cişmele, autorităţile locale urmând să transmită societăţii, care administrează spaţiile verzi, fântânile arteziene şi locurile de joacă din municipiu, unde să le amplaseze. Operaţiunea va demara tot după încheierea sezonului rece.

SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL, firmă creată de Primăria Slatina pentru a prelua atribuţiile SC Rupiah, a primit, în luna aprilie 2017, în administrare spaţiile verzi, locurile de joacă şi fântânile din municipiu.

Contractul de concesiune a serviciului de îngrijire a spaţiilor verzi din municipiu încheiat între Primăria Slatina şi asocierea de firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon a încetat, la sfârşitul lunii februarie 2017, cu acordul părţilor, înţelegerea fiind vizată şi de consilierii locali.

Contractul era din anul 2010, pe o perioadă de 30 de ani, scadenţa fiind, aşadar, în anul 2040. Anul trecut, acesta fusese renegociat la o perioadă de 10 ani. Încă de la început, în spaţiul public au apărut informaţii privind facturi umflate emise de societatea comercială către municipalitate. Reprezentanţii Primăriei Slatinei spun că, în anul 2016, valoarea medie a facturilor se ridica la aproximativ cinci miliarde lei vechi.

Politica