vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mihai Fifor, premier interimar

Mihai Fifor a fost desemnat premier interimar de către PSD. Propunerea a fost acceptată de către Klaus Iohannis, acesta din urmă chemând partidele parlamentare la consulături.

Mihai-Viorel Fifor este senator de Arad din 2016 și ministrul al Apărării din toamna anului trecut. A fost preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie în fostul mandat. În martie 2014, Mihai Fifor a fost ales preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana, iar anul acesta a devenit președintele comisiei de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009. De asemenea, în 2015, Victor Ponta l-a propus pe Fifor ministru al Transporturilor. Preşedintele Klaus Iohannis a respins, însă, propunerea, motivând că nu are experiență în acel domeniu.

Mihai Fifor este licenţiat în Filosofie. Are un masterat în „Literatura română”, făcut la Universitatea Craiova. Din 2003, este doctor în Antropologie Socială, Universitatea Craiova. Acesta a lucrat cacercetător ştiinţific principal, Institutul de Cercetări socio-umane „C. S. Nicolaescu – Plopşor”, a fost director la Centrul judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și manager la Muzeul Olteniei din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fifor a fost în 2009 secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor și secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor în mai-dec. 2012.

A fost preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Craiova și senator la al doilea mandat. La 9 februarie 2016, senatorul Mihai Fifor a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, prin vot deschis, cu unanimitate.

Politica