sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a 4-a Dolj/FC U Craiova, primele achiziții

Liderul primei ligi doljene a semnat miercuri cu fostul portar de la CSO Filiași, Răducu Mogoșanu, respectiv Robert Văduva, care în urmă cu 10 ani era cumpărat de FCSB.

Având ca obiectiv promovarea în Liga a 3-a, FC U Craiova, liderul detașat al campionatului județean, a început deja întăririle pentru atingerea obiectivului. Conducerea clubului a anunțat astăzi primele două transferuri ale iernii: Robert Văduva (25 de ani) și Răducu Mogoșanu (25).
Primul este un atacant, produs al școlii de fotbal Gică Popescu, recrutat apoi de FCSB, care a plătit pentru el 60.000 de euro în anul 2007. A urmat un împrumut la Unirea Urziceni, pentru care a evoluat de 4 ori în Liga 1. În 2014 a fost adus la Dinamo București dar nu s-a impus. Văduva, care a adunat și 3 selecții la naționala U17 a României, a jucat ultima dată la FC Sirens, din Malta, iar din vara anului trecut este liber de contract.
Cum postul de portar nu a dat cele mai bune satisfacții până acum, FC U Craiova 1948 a dat lovitura în acest sens, transferându-l pe Răducu Mogoșanu, care în sezonul trecut, pe când a apărat poarta grupării din Liga a 3-a, CSO Filiași, a fost unul dintre cei mai buni portari din seria a 3-a. În turul campionatului Mogoșanu, care a mai activat în liga a 2-a la FC Olt Slatina, a jucat în liga a 4-a din Germania.
FC U Craiova 1948 se află pe primul loc având maxim de puncte după 17 etape jucate și un golaveraj incredibil. În play-off, dacă sezonul regulat s-ar încheia în acest moment urmând a se lua în calcul rezultatele directe dintre primele 4 echipe, FC U Craiova ar avea 12 puncte, urmată fiind de Jiul Podari cu 7, Dunărea Calafat 3 și Știința Danubius Bechet 0 puncte. Craiovenii vor mai juca în returul sezonului regulat cu Știința Danubius Bechet (etapa a 19-a) și Jiul Podari (etapa a 23-a). Totuși, craiovenii sunt favoriți să meargă la barajul de promovare în liga a 3-a, care va avea loc în aceată vară (16 iunie 2018, ora 18 – turul, respectiv 23 iunie, ora 17:30 – returul). Până la dubla manșă de promovare în Liga a 3-a, trupa lui Nicolo Napoli și Ovidiu Turcu mai are de așteptat luna februarie când va ști cu exactitate adversara, aceasta urmând a fi aleasă din echipele care vor termina pe prima poziție în campionate din regiunea a 5-a, Sud-Vest (Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa).

Politica