joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Brazii de Crăciun, lăsați pe stradă

După ce s-au bucurat de ei pentru câteva zile, craiovenii n-au mai așteptat ziua de sâmbătă, atunci când angajații Salubrității ar urma să adune brazii aruncați la ghene. Deja i-au scos din case, iar unora le-a fost greu să îi ducă până la platformele de gunoi și i-au lăsat în fața blocului.

L-am desfăcut astăzi. L-am mai fi ținut, dar a fost foarte cald și a început să se scuture. Noi îl lăsăm lângă ghena de gunoi, dar am văzut că unora le este mai ușor să îi lase pe trotuar. Nu este frumos, dar ce să le facem. Viața la bloc”, spune un craiovean din Valea Roșie.

Un vecin al său recunoaște că i-ar fi plăcut să aibă în casă, de Crăciun, miros de brad, dar de mai mulți ani împodobește unul de plastic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se taie pădurile că să ținem noi în casă bradul o săptămână sau două. Sunt și scumpicei pentru veniturile noastre. Să dai în fiecare an, între 70 și 100 lei pe un brad ca apoi să-l arunci… Mai bine cumperi unul de plastic o dată și aia e. Nici nu mai faci mizerie nici în casă, nici în fața blocului”, spune omul.

26735834_1782104291800349_1025364726_o

Vă reamintim că, sâmbătă, angajații Salubrității vor aduna brazii de la platformele de gunoi din oraș.

Acţiunea se va desfăşura numai pentru transportul brazilor și, prin urmare, adresăm rugămintea cetățenilor care locuiesc la bloc să depoziteze arborii uscați doar până la data sus menționată în zonele destinate colectării deșeurilor”, au transmis reprezentanții societății Salubritate Craiova.

Brazii vor ajunge apoi la o firmă care se va ocupa de reciclarea lor. Brazii pot fi refolosiți pe post de combustibil, ori chiar ca îngrăşământ.

Politica