Conecteaza-te cu noi

Educație

Bacalaureat în februarie

Publicat

pe

Prima sesiune a examenului național de bacalaureat debutează în luna februarie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Până atunci, elevii de clasa a XII-a au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două testări.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Proba va continua în data de 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie).
În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).
Prima probă scrisă – Limba şi literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba şi literatura maternă – Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura joi, 28 iunie.
Absolvenții claselor a XII-a care vor susține la vară Bacalaureatul au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).