joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Președintele CJ Gorj a semnat contractul de achiziție a RMN-ului și CT-ului Spitalului Târgu Jiu

 

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a participat la semnarea contractelor pentru achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Procedura a avut loc la sediul Guvernului în prima parte a zilei de marți. Județului Gorj îi vor fi repartizate un RMN și un CT, fapt care va remedia multe dintre lipsurile unității spitalicești târgujiene.

Potrivit șefului administrației județene din Gorj, într-o primă fază la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu va ajunge aparatul Rezonanță Magnetică și apoi Computerul Tomograf.

Sunt foarte mulțumit, fiindcă o dată cu semnarea acestor contracte de achiziție, Spitalul Județean Gorj va primi în acest an, în primă fază un aparat de Rezonanță Magnetică (RMN) și un Computer Tomograf (CT) în faza a doua a proiectului”, a precizat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceste achiziții la nivel național sunt posibile după ce Ministerul Sănătății a încheiat un contract în valoare de 250.000.000 de euro cu Banca Mondială.

Contract de colaborare pentru actualul RMN

Potrivit conducerii instituției spitalicești, RMN-ul va fi instalat în clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu pentru ca pacienții să nu fie plimbați între clădirile unității pentru investigații.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va fi dotat cu un RMN nou. Cel de acum nu este al nostru pentru că avem un contract de colaborare. Avem şi un computer tomograf, dar este de generaţie mai veche şi nu este în clădirea principală, unde avem şi ATI. Pacientul era trimis în strada Progresului. Acum va fi foarte bine pentru pacienţi şi pentru medici pentru că procesul de investigaţie medicală va fi mult mai rapid şi pacienţii nu vor mai fi trimişi la sediul din cealaltă parte a oraşului pentru tomograf. Este un program finanţat cu bani de la Banca Mondială”, a declarat Gigel Capotă, directorul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Politica