joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fraudă la AFIR Mehedinți

S-au sifonat bani de la AFIR Mehedinți cu sprijinul angajaților instituției. DNA a intrat pe fir și i-a trimis pe făptași în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților PIGULEA MARCEL AURELIAN și PIGULEA (fostă BĂBEANU) DANIELA CRISTINA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea–credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată; ȘCHIOPU GIZA și POPESCU DORU ADRIAN, funcționari în cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (actual Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) – Oficiul Județean Mehedinți la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea–credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (2 infracțiuni) și fals intelectual, în formă continuată (2 infracțiuni); MOLDOVEANU DARIUS ALEXANDRU și BURCĂ (fostă MAZILU) RALUCA, funcționari în cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (actual Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) – Oficiul Județean Mehedinți, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea–credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată”, arată DNA într-un comunicat de presă.

În același document se precizează că, în cursul anului 2011, inculpații Pigulea Marcel Aurelian și Pigulea (fostă Băbeanu) Daniela Cristina au depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit mai multe documente false sau inexacte pentru a obține bani pe nedrept.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din aceste documente rezulta că ei ar fi îndeplinit, printre altele, condițiile impuse de Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri (de a fi membri ai unei familii de fermier și de a fi lucrat mai mult de 50% din timpul lor de lucru în cadrul unei ferme, cu cel puțin 12 luni înaintea instalării lor pe cont propriu la conducerea fermei proprii).
În demersul lor infracțional, inculpații Pigulea Marcel Aurelian și Pigulea Daniela Cristina au beneficiat de ajutorul inculpaților Șchiopu Giza, Popescu Doru Adrian, Moldoveanu Darius Alexandru și Burcă Raluca.
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpaților Pigulea Marcel Aurelian, Șchiopu Giza, Popescu Doru Adrian, Moldoveanu Darius Alexandru și Burcă Raluca”, au menționat anchetatorii.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a comunicat faptul că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma totală de 216.164 lei, la care se adaugă dobânzi și penalități calculate până la data plății efective. Cazul se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

Politica