joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baschet (M), Liga Națională / Start victorios pentru SCM Craiova

Craiovenii au învins clar pe BC Mureșul Târgu Mureș, iar miercuri vor juca în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu” restanța cu Phoenix Galați.

 

Craiovenii au început anul cu o victorie în Liga Națională, în partida de duminică disputată în Sala Polivalentă din Craiova, care a contat pentru etapa a 23-a a campionatului. SCM Craiova a trecut la pas de BC Mureșul Târgu Mureș cu scorul de 84-69. Gazdele au cedat doar în primul sfert cu 25-20, în rest s-au impus cu 18-11, 22-17 și 24-16 pe sferturi.

„A fost un meci mult mai dificil decât părea. Știam că Mureșul joacă fără niciun fel de presiune. Perioada de 20 de zile fără joc oficial și-a spus cuvântul. Astăzi ne-a lipsit precizia la aruncări. Sunt mai mulțumit de apărare și sperăm ca în partidele viitoare să jucăm tot mai bine. Miercuri, de la ora 19.30, avem meci acasă, în Sala Sporturilor Ion Constantinescu, cu Phoenix Galați, iar sâmbătă jucăm la Timba Timișoara”, a declarat managerul echipei de baschet masculine a SCM Craiova, Marius Toma.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru echipa antrenată acum de Aleksandar Todorov, cele mai multe puncte au fost marcate de Martinic (22 puncte), urmat de Aleksandrov (17 p), Samuels (13 p.), Siriscevic (11 p.), Kikos (6 p.), Orbeanu (6 p.), Paasoja (5 p.), Novak (2 p.), Vîrnă (2 p.). Au mai jucat Berceanu și Cioi. Cu cele 22 de puncte Goran Martinic a încheiat meciul cu procentaje de 60% la aruncările de la 2 puncte (3 din 5), 50% la 3 puncte (3 din 6), 100% la libere (7 din 7) fiind cel mai bun om al SCM-ului.

Un alt baschetbalist al craiovenilor care s-a remarcat în succesul de duminică seara a fost americanul Jamar Samuels. Acesta a înregistrat al 4-lea double-double al sezonului. Extrema oltenilor a terminat jocul cu 13 puncte și 10 recuperări.

Dragoș Cioi a debutat în Liga Națională

Tânărul jucător craiovean Dragoș Cioi (foto), care încă nu a împlinit 18 ani, a jucat primul său meci în Liga Națională de baschet masculin pentru SCM Craiova în duelul cu BC Mureșul Târgu Mureș.

„A fost un sentiment frumos să știu că joc cu colegii mei într-un meci oficial. Debutul a fost atât mai frumos cu cât am și câștigat această partidă. Am avut câteva emoții, dar acestea s-au dus pe parcurs”, a afirmat Dragoș Cioi. Juniorul craiovean care are vârsta de 17 ani și 5 luni este un produs al Clubului Sportiv Școlar Craiova, unde s-a pregătit sub comanda antrenoarei Carmen Popescu.

Politica