joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest la Voineasa

Proprietarii de pensiuni de pe Transalpina au pichetat, vineri, sediul Primăriei Voineasa, nemulțumiți de faptul că pârtia de schi nu a fost deschisă, aceștia susținând că riscă falimentul. Președintele Consiliului Județean Vâlcea speră că vor fi luate măsuri, iar pârtia să fie deschisă în această săptămână.

Proprietarii de pensiuni s-au întâlnit cu primarul Gabriel Năstăsescu din Voineasa, însă edilul n-a făcut altceva decât să confirme o informaţie care circula deja în mediul virtual şi anume că „licitaţia pentru administrarea pârtiei va avea loc în data de 9 ianuarie”, scrie adevărul.ro, care mai arată că Năstăsescu a promis din nou că, până la sfârşitul lunii ianuarie, se va schia şi la Vâlcea.

Sursa citată mai notează că proprietarii de pensiuni spun că incertitudinea există, totuşi, din cauza procesului pe care administraţia din Munţii Lotrului l-a pierdut în urmă cu 3 ani în favoarea firmei care a construit şi a administrat pârtia Transalpina Ski Resort până acum și că Acomin are de recuperat peste 5 milioane de euro pentru lucrările executate în afara proiectului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Juriștii Consiliului Județean acordă sprijin Primăriei Voineasa în acest caz.

Şi eu şi Prefectul judeţului am făcut tot ce a depins de noi, în condiţiile legii, atât ca persoană, dar şi ca instituţii, în relaţia cu Primăria Voineasa.

Eu şi astăzi am discutat cu primarul şi, în permanenţă, aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Vâlcea a fost în dialog cu Primăria Voineasa, pentru a acorda sprijin, în condiţiile legii. Juriştii noştri, specialiştii Consiliului Judeţean, au răspuns de fiecare dată solicitărilor primite din partea Primăriei Voineasa.

Sper ca această situaţie să fie totuşi depăşită, astfel încât, măcar după 10 ianuarie a.c., să se deschidă pârtia.

Consiliul Judeţean Vâlcea va acorda, în condiţiile legii, tot sprijinul pentru depăşirea acestei situaţii şi pentru ca turiştii să se poată bucura de domeniul schiabil Transalpina Ski Resort”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea.

Politica