vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Italiadiaspora.it: Lanț uman în jurul românului păgubit la Veneto Banca

Olteanul care protestează de la Crăciun, la Montebelluna, în fața sediului fostei bănci Veneto Banca i-a impresionat pe italieni. Zeci de persoane i s-au alăturat duminică, făcând lanț uman în jurul lui, după ce românul a fost avertizat, zilele trecute, că ar  putea fi amendat pentru că a blocat intrarea în fostul sediu al Veneto Banca, scrie italiadiaspora.it.

Zeci de italieni au protestat alături de el, făcând un lanț uman, al compasiunii, în jurul păgubitului, scrie sursa citată care mai arată că italienii au agitat slogane si au solidarizat cu Marin Haralambie, protestând ore in sir alături de român.

Olteanul în vârstă de 56 ani, care este invalid, și-a pierdut toate economiile odată cu falimentul băncii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marin Haralmbie a lucrat ca miner în România, iar în 1999 a ajuns în Italia. Omul locuiește acum într-o mașină pe care a parcat-o, încă din ziua de Crăciun, în fața sediului fostei bănci, spunând că ”nu pleacă de acolo până nu îsi primeste banii inapoi”. După ce a suferit un accident de muncă în urma căruia a rămas invalid, omul a rămas și fără economiile sale, scrie italiadiaspora.it. Potrivit italiadiaspora.itVeneto Banca a fost declarată falimentară în această vară si mii de clienți si-au pierdut economiile.

Primarul din Montebelluna, Marzio Favero a solidarizat cu păgubitul. ”Trebuie dată o lege specială, care să vină în ajutorul păgubiților”.

De altfel, mai notează sursa citată, statul vrea să pună la dispoziție un fond de bani din care să se încerce despăgubirea persoanelor care au pierdut economiile la această bancă.

Politica