miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU a început pregătirea în Antalya

CSU Craiova a ajuns de sâmbătă în Antalya, acolo unde își va desfășura pregătirea sub formă de cantonament până pe 26 ianuarie. Elevii lui Mangia au efectuat vizita medicală vineri, fără nicio problemă pentru jucătorii formației oltene, iar de sâmbătă au intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru a doua parte a acestui sezon. În Turcia, echipa craioveană dispune de condiții excelente de antrenament și recuperare, iar antrenorul Devis Mangia se concentrează numai pe o pregătire de iarnă cât mai bună.

Acum trebuie să ne gândim doar să muncim și apoi o să vedem ce se va întâmpla. Este și o perioadă în care se pot face transferuri. Toată lumea trebuie să se concentreze doar asupra antrenamentelor și nu la alte lucruri. Așa cum v-am obișnuit eu vorbesc doar de meciul următor. Ne așteaptă o perioadă dificilă în Antalya, trebuie să ne pregătim bine, apoi o să vorbim despre fiecare meci în parte. Nu ne gândim așa mult la transferuri în acest moment, dacă vor mai veni jucători va fi un lucru bun”, a declarat Mangia, înainte de plecarea în cantonament.

CSU Craiova a deplasat un lot de 27 de jucători în cantonamentul din Antalya, printre care se află și primul transfer din această iarnă, Ovidiu Bic. Mangia îi are la dispoziție în stagiul de pregătire pe următorii: Nicolai Calancea, Miodrag Mitrovic, Cristian Dică, Laurențiu Popescu – Răzvan Popa, Marius Briceag, Constantin Vasile (junior), Ivan Martic, Radoslav Dimitrov, Renato Kelic, Apostol Popov, Ferreira Tiago, Niko Datkovic, Adrian Juncu (junior), Vladimir Screciu, Alexandru Mateiu, Hristo Zlatinski, Valentin Mihăilă, Alexandru Băluță, Alexandru Mitriță, Gustavo Di Mauro Vagenin, Ovidiu Bic, Nicușor Bancu, Cristi Bărbuț, Jovan Markovic, Andrei Burlacu și Mihai Roman. De asemenea, staff-ul lui Mangia a fost completat și cu un nou antrenor cu portarii. Mario Capece este numele care îl înlocuiește pe Cătălin Mulțescu în această funcție. Pe parcursul cantonamentului, Craiova va disputa și câteva jocuri amicale, până acum fiind stabilite partide cu SV Meppen, Lechia Gdansk, Zaglebie Lubin, Ludogorets Razgrad.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jucătorii au gânduri mari pentru acest an

Unii dintre fotbaliști au oferit declarații despre ceea ce își doresc de la noul an pe plan sportiv, în timpul vizitei medicale. Băluță, Mateiu, Mitriță, Bancu și Roman și-au exprimat gândurile pentru ceea ce urmează la echipa din Bănie.

Alexandru Băluță: „Gândul meu este doar la Craiova! N-am avut deloc vacanță anul trecut, dar acum sunt mult mai relaxat, mi-am încărcat bateriile și sunt pregătit să continui campionatul. Tot se aude că plec, că nu plec, dar eu sunt la Universitatea Craiova și asta este tot ce contează. Rămân aici și dacă va veni vreo ofertă din străinătate voi merge acolo. Am învățat foarte multe de la mister Mangia și îi mulțumesc. Eu trebuie să continui la fel, să înscriu goluri, să îmi ajut echipa. Îmi doresc să terminăm pe locul 1, avem puterea de a o face pe terenul de joc. În ultimul meci am arătat ceea ce ne doream cu adevărat și am lăsat o impresie frumoasă în fața suporterilor. Avem un lot bun, legat, toți cei care au jucat au demonstrat că merită să îmbrace tricoul Științei. Sunt fericit lângă colegii pe care îi am. Mi-au scris mulți suporteri în această vacanță, fiindcă știu că voi rămâne aici și nu trebuia să intru în detalii.”

Alexandru Mateiu: „Avem gânduri foarte mari, sperăm să fim fericiți la sfârșitul anului și să tratăm fiecare meci serios, ca pe o finală. Avem un lot foarte bun și cei care vor intra cu siguranță vor da totul pe teren pentru Știința. Și juniorii de lângă noi sunt foarte buni și dacă vor intra cu siguranță nu se va vedea o diferență între ei și noi, cei mari. Ne vom face treaba foarte bine și sunt sigur că vom ajunge și mai sus. Important este să fim sănătoși și vom face treabă bună în Antalya. Avem condiții bune acolo și vom trage tare în acest stagiu de pregătire centralizat. Nu ne gândim încă la Dinamo, ci la antrenamente și la meciuri amicale.”

Alexandru Mitriță: „Trebuie să vedem ce am greșit în prima parte, iar în a doua să ne pregătim foarte bune și cu siguranță ne vom bate la titlu. Noi ne gândim la meciurile care urmează, la cel cu Dinamo fiindcă e primul oficial din acest an. Nu cred că avem nevoie de întăriri, suntem o echipă foarte bună, competitivă. Ce ne cere mister, aia facem, trebuie să mai lucrăm puțin la atitudine. N-aș aduce niciun jucător din Liga I, suntem un grup unit și avem rezultate pe teren. Am fost plecat la părinți, apoi în Dubai, dar acum mă gândesc la campionat. Vreau să ajung cât mai sus cu Craiova și să câștig un trofeu!”

Nicușor Bancu: „Îmi doresc să fiu sănătos în acest an, să ne pregătim bine în Antalya și să facem un an cel puțin la fel de bun ca în 2017. Cei care suntem aici facem o echipă foarte bună și ne batem sus. Suntem fericiți că s-a făcut acest stadion și toți suporterii sunt alături de noi. Vreau să obținem cele trei puncte cu Dinamo și să urcăm cât mai sus în clasament. Dacă jucăm cu Dinamo acasă în play-off, va fi stadionul plin și o atmosferă fantastică. Deocamdată trebuie să ne pregătim foarte bine în Antalya și să revenim cu forțe proaspete în țară. Echipa națională reprezintă un obiectiv pentru mine.”

Mihai Roman: „Îmi doresc să fim sănătoși, să facem un cantonament bun în Antalya și să câștigăm un trofeu în acest an. Până acum nu am reușit să înscriu, dar sunt sigur că o voi face cât de curând. Așa este fotbalul: sunt perioade și perioade. M-am pregătit individual în această iarnă cu domnul Țâcă Zamfir, cu acordul lui Mister. Avem un lot valoros, iar dacă vor veni întăriri cu atât mai bine. Dar și cu lotul actual putem face o figură foarte frumoasă în acest an și să aducem un trofeu în Bănie. Avem șanse să terminăm și pe primul loc, dar în play-off se va da bătălia finală. Noi dăm totul la fiecare meci, nu contează adversarul.”

Politica