vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Căminul de bătrâni din Movileni, finalizat și acreditat

Căminul de bătrâni din comuna Movileni a fost finalizat şi urmează să fie dat în folosinţă, în decursul acestui an. Primarul localităţii, Ion Sorin Toma, spune că şi-ar dori ca printre beneficiarii centrului să se numere şi persoane aflate în dificultate din punct de vedere financiar.

Căminul de bătrâni a fost realizat în cadrul unui proiect integrat, finanţat de AFIR prin Măsura 322, în valoare de 2,5 milioane de euro. Pe lângă această investiţie, a fost realizată extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Bacea şi renovarea şi dotarea căminului cultural.

Primarul comunei Movileni, Ion Sorin Toma, a declarat că centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice va deveni funcţional, în decursul acestui an, după aprobarea bugetului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Căminul a fost finalizat, am primit şi acreditarea de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, dar şi autorizaţia ISU. Trebuie să vedem cum vom face proiecţia bugetară pe anul 2018. Conform proiectului, 32 de persoane trebuie să fie angajate aici, capacitatea de găzduire fiind de 16 persoane. În mod cert, în acest an va deveni funcţional. Beneficiarii nu vor fi doar din comuna Movileni, ci din tot judeţul”, a declarat el.

Edilul a adăugat că de administrarea căminului se va ocupa administraţia locală, prin intermediul unui serviciu ce va fi creat la nivelul primăriei.

Primăria va fi cea care va administra căminul, conform prevederilor din proiect, fiind realizat pe fonduri europene pe Măsura 322, prin AFIR. Vom crea un serviciu nou în primărie, care va avea buget şi angajaţi. Viitorii beneficiari vor trebui să facă o solicitare la noi, conform unei metodologii pe care urmează să o realizăm”, a mai spus Toma.

Primarul din Movileni şi-a exprimat speranţa că la noul cămin vor putea fi cazate şi persoane care au un venit minim, prin subvenţionare de către administraţia locală.

Noi dorim să putem să şi subvenţionăm cazarea unor persoane care au venituri mai mici, pensia minimă. Rămâne să vedem cum vom putea să-i ajutăm, în primul rând, pe aceşti oameni. În localitate, sunt mai multe persoane pe care le cazăm în nişte containere pe care le avem de la Prefectură. Aceştia ar putea fi primii beneficiari, sunt vreo şase-şapte persoane, care nu au locuinţe. Ei sunt pensionari şi ar avea nevoie de ajutor”, a mai spus Ion Sorin Toma.

Politica