vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avizul CFR, ultimul pas pentru a da startul lucrărilor la centura de Nord a Caracalului

Avizul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) a CFR SA este singura procedură care mai trebuie îndeplinită pentru ca lucrările să înceapă la Centura de Nord sau mini-centura Caracalului, finanţată prin PNDL 1.

Primarul Caracalului, Liviu Radu, a declarat că lucrările ar putea începe chiar înainte de venirea primăverii. Municipalitatea a închiriat o suprafaţă de teren ce aparţine CFR pentru construirea şoselei care va ocoli oraşul prin partea de nord.

Am luat avizul de la Consiliul de Administraţie al CFR-ului pentru închirierea terenului de lângă calea ferată pentru a începe lucrările la Centura de Nord, care va avea 1,8 kilometri. Lucrarea este licitată, costă în jur de 25 de miliarde (lei vechi – n.red.). Mai trebuie doar să treacă prin AGA a CFR, care am înţeles că este doar o formalitate. Cred că nu este nevoie să aşteptăm primăvara pentru a începe acest proiect, chiar de acum, din iarnă, se mai pot face anumite lucrări”, a afirmat edilul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Centura de Nord sau mini-centura Caracalului va avea 1,8 kilometri, iar finanţarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 1. Autorităţile au finalizat deja procedura de atribuire a contractului, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 2,5 milioane lei.

Traseul mini-centurii de ocolire a Caracalului începe de la intrarea dinspre Slatina, imediat în stânga.

Politica