marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În plin sezon, fără apă. Cabanierii din Rânca amenință cu proteste în Capitală

Vacanța petrecută în zona montană Rânca a însemnat nu doar distracție ci și nervi întinși la maxim în rândul turiștilor cazați în pensiunile și cabanele care au rămas fără apă și cu ocazia acestor sărbători. Este vorba despre aproximativ jumătate dintre unitățile de cazare, proprietarii fiind mai hotărâți ca niciodată să organizeze o acțiune de protest în Piața Victoriei din Capitală.

Hotelierii și cabanierii din Rânca au fost și continuă să fie puși în situații limită din cauza problemei apei curente. Urmează alte două săptămâni de explicații pe care sunt nevoiți să le ofere turiștilor, cunoscut fiind faptul că unitățile de cazare sunt pline ochi în această perioadă din an.

Când e să ofere servicii turistice, sunt puși în situații limită”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit lui Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din zona Rânca, nimeni nu înțelege de ce operatorul Aparegio nu are pârghii pentru a interveni în acest caz. Promisiunile există din 2016, doar că au rămas în același punct din care au pornit.

Au fost probleme cu apa și continuă să fie pentru că autoritățile nu au făcut nimic din ceea ce le-am propus noi. Aproape jumătate din Rânca a rămas fără apă. Este vorba despre partea de ieșire spre munte. Este cumplit. Ironia sorții este că pe lângă ei trece apa din munte și ei nu au apă. Cum le explicăm turiștilor? Cum? Acei oameni plătesc taxe și impozite și când e să ofere servicii turistice, sunt puși în situații limită. Am adus în Rânca peste 100.000 de turiști în 10 zile, dar nimeni nu face nimic pentru condiții. Este rușinos. Una ne spun în față, autoritățile vorbesc, și alta se întâmplă apoi. Noi cei care avem cabane, pensiuni și hoteluri o să avem o ședință la sfârșitul acestei săptămâni. Am luat în calcul și un protest în București, în Piața Victoriei. O fi nevoie și de un asemenea pas pentru ca cineva să își îndrepte atenția către această zonă”, a spus Pănescu.

Politica