Peste 1.000 de mașini ridicate de Poliția Locală Craiova

Polițiștii cu atribuții în domeniul circulației, din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au dispus ridicarea unui număr de 1027 autovehicule, ce încalcau prevederile legale privind circulația pe drumurile publice, ca urmare a implementării procedurii de ridicare a autovehiculelor, începută pe data de 21 august 2017, procedură ce a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 965/2016. „Ridicarea autovehiculelor reprezintă o măsură tehnico-administrativă, care se aplică (după caz) în același timp cu sancțiunea contravențională principală a amenzii sau avertismentului și cu sancțiunea contravențională complementară ce constă în aplicarea punctelor de penalizare la permisul de conducere”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Craiova.

În municipiul Craiova, procedura de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate şi parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova este executată de către SC RAT Craiova, iar măsură principală de sancționare și măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculelor este dispusă de către Poliția Locală a Municipiului Craiova – Serviciul Circulație.

De asemenea, în anul 2017, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației, au aplicat 10.569 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale ce reglementează circulația rutieră, în cuantum total de 2.953.136 lei, fiind acordate și un număr de 22.828 puncte de penalizare.

Populare

Recomandări

Vicențiu Mocanu face parteneriate internaționale la FC Oltenia

Vicențiu Mocanu are planuri mari pentru FC Oltenia. Omul...

Reparații și igienizări la Pediatrie și Maternitate

Spitalul Clinic Municipal Filantropia din Craiova va dispune în...

Accident cu 3 victime pe DN 65

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident...