vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljean arestat de Revelion pentru tentativă de omor

Un scandal petrecut în comuna doljeană Daneți, între mai multe persoane, s-a încheiat, pentru un tânăr de 22 de ani în spital, după ce a fost înjunghiat, iar pentru cel care l-a lovit cu cuțitul, secționându-i artera femurală, la pușcărie. Autorul, un bărbat de 41 de ani, din Daneți, a fost arestat preventiv pe 31 decembrie, iar ieri Curtea de Apel Craiova i-a respins contestația.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, în ultima zi a anului trecut, arestarea preventivă a lui Marian Cristian Răduț, de 41 de ani, din comuna Daneți, sub acuzația de tentativă de omor: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului RĂDUŢ MARIAN CRISTIAN, pe o durată de 30 zile începând cu data de 31.12.2017 şi până la data de 29.01.2018, inclusiv. În baza art. 230 Cpp: Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul RĂDUŢ MARIAN CRISTIAN. În baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi, 31.12.2017”, se arată în hotărârea instanței.

Marian Cristian Răduț este acuzat că, în timpul unui scandal petrecut în noaptea de 29 spre 30 decembrie, l-a înjunghiat pe un tânăr de 22 de ani secționându-i artera femurală. Astfel, potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au condus ancheta în acest caz, pe 29 decembrie, seara, Flavius Ionuţ Inel, în vârstă de 19 ani, din comuna Mârşani, s-a întâlnit cu prietena sa, apoi a plecat, cu autoturismul, să o conducă pe aceasta la domiciliul său, în comuna Daneți. La poarta locuinţei, Inel a oprit mașina și a mai rămas de vorbă cu fata. Între timp, pe stradă a trecut un alt autoturism, în care se aflau Doru Florin Popa, de 22 de ani şi Alexandru Daniel Mitran, de 22 de ani, iar Inel a aprins farurile maşinii sale semnalizând intermitent. Cei doi au oprit, au coborât și s-au apucat la ceartă cu Inel pentru că i-a semnalizat. Discuţia a degenerat rapid, iar Mitran l-a lovit de câteva ori cu palma peste faţă pe tânărul de 19 ani, prin geamul coborât al portierei din stânga faţă. Fata a fugit în curte, chemându-și tatăl în ajutor, pe Marian Cristian Răduţ, de 41 de ani, care a ieşit la poartă însoţit de Ioan Alexandru Olteanu, de 28 de ani, aflat la el în vizită. Bărbatul s-a certat cu cei doi, care s-au urcat în autoturismul lor și au plecat. Răduţ şi Olteanu au intrat în casă, s-au îmbrăcat, au luat fiecare asupra lor câte un cuţit şi au plecat împreună cu Flavius Ionuţ Inel către domiciliul acestuia. De acolo l-au luat pe Inel Sorinel, de 44 de ani, tatăl tânărului, care, înarmat şi el cu o scândură, a urcat în autoturism, alături de ceilalţi şi au pornit în căutarea celor doi care îi supăraseră fiul. I-au găsit într-o stație Peco, au coborât toți patru și i-au luat la bătaie. Încăierarea a fost generală, pentru că și cei doi tineri aveau o rangă din fier în mașină, iar la un moment dat, potrivit anchetatorilor, „profitând astfel de neatenţia persoanei vătămate Popa Doru Florin, inculpatul Răduţ Marian Cristian l-a dezarmat de ţeava metalică şi i-a aplicat o lovitură cu cuţitul pe care îl avea asupra sa”. Popa a mai încasat și alte lovituri, iar înainte de a părăsi locul faptei, agresorii s-au oprit lângă el și, observând că sângera abundent, i-au legat piciorul cu un şnur pentru a opri sângerarea, iar Sorinel Inel a sunat la 112 solicitând intervenţia unui echipaj medical, căruia i-a spus că a găsit pe marginea drumului o persoană care este rănită. Doru Florin Popa a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde a fost operat și stabilizat, iar cei patru agresori au fost găsiți, audiați, Marian Cristian Răduț fiind singurul reținut, întrucât în sarcina sa a fost reținută comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Faţă de inculpaţii Inel Sorinel, Inel Flavius Ionuţ şi Olteanu Ioan Alexandru se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe, după cum au mai precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ieri, Curtea de Apel Craiova a respins contestația lui Marian Cristian Răduț, astfel că acesta rămâne în spatele gratiilor.

Politica