vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nicolae Giugea: „Voi vota împotriva unui buget de austeritate, fără investiții, anti-dezvoltare, care nu respectă legile în vigoare”

Deputatul PNL Nicolae Giugea critică discursul sfidător al Guvernului Tudose din Parlament, care continuă să ruleze placa deja deranjantă a celei mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, încercând să ne convingă de faptul că tigrul” european nu mai poate de bine, în vreme ce toată România se simte ca în plină perioadă de criză economică:

Nu ai cum să nu rămâi uimit de faptul că Guvernul și miniștrii PSD-ALDE par că nu știu și nu înțeleg ceea ce se întâmplă în realitate, în țară! Discursurile din Parlament ale Premierului Mihai Tudose, precum și ale reprezentaților PSD-ALDE pe marginea Legii bugetului de stat ar fi făcut invidioasă chiar și nomenclatura comunistă la cel de-al XIII-lea congres, iar pe Emil Bobu și Nicolae Ceaușescu i-ar fi pus în inferioritate. Explozie de prosperitate, depășiri ale producției la hectar, măriri fără precedent ale salariilor și ale pensiilor, au umplut discursurile sterile ale celor care ocupă vremelnic funcțiile de miniștri. S-au străduit două ore să ne convingă că negrul este alb și că sărăcia pe care noi o vedem cu ochii este de fapt bogăție! Din nefericire, niciunul dintre membrii Guvernului nu a îndrăznit să-și ceară scuze asupra faptului că în anul 2017 prețurile au crescut mai mult decât în ultimii 4 ani, că majorările de salarii și pensii sunt deja istorie, că nu s-a construit absolut nimic în România în acest an, că este anul în care nu s-a pus în circulație nici un km. de drum expres sau autostradă, că niciun spital și nicio școală nu a suferit o reabilitare consistentă, că mor copii din lipsa vaccinurilor și medicamentelor, că tinerii continuă să fugă din țară.

Mai grav este faptul că, deși bugetul este foarte slab construit, mai slab decât cel de anul acesta, coaliția PSD-ALDE nu a fost dispusă nici să accepte amendamente la această lege, pentru că amendamentele ar fi reparat măcar o parte din neajunsurile majore ale proiectului de buget. De exemplu, PNL a propus amendamente pentru respectarea legii! Știu că nu este normal ca printr-o lege să spui Guvernului să respecte legea! Însă, ce poți să faci atâta vreme cât PSD calcă în picioare Legea pensiilor care obligă Guvernul să majoreze valoarea punctului de pensie de la fiecare 1 ianuarie, nu respectă Legea educației care obligă statul român să finanțeze adecvat educația, măcar cu 6% din PIB, nu respectă Legea pensiilor administrate privat care obligă la o contribuție personală de minimum 6%, nu respectă nici o lege? Noi, cei din PNL nu am cerut decât ca PSD și ALDE să respecte legea și, dacă nu au uitat deja, promisiunile din campania electorală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am afirmat și susțin că dacă anul acesta nu s-a făcut nici o investiție, în anul 2018 chiar nu se va construi nimic! Eu, personal, am formulat amendamente în domeniul infrastructurii, cu privire la finalizarea centurii ocolitoare a Craiovei, pentru modernizare a drumului național Craiova-Calafat sau pentru construirea unui Spital de copii la Craiova și am sperat să fiu susținut măcar de parlamentarii PSD sau ALDE din județul Dolj ori măcar de fostul primar al Craiovei, doamna Olguța Vasilescu. Credeți că li s-a mișcat vreo geană atunci când au votat împotrivă în comisiile de specialitate sau în cele de buget? Nu! Caraghios este faptul că, deși susțin că economia nu mai poate de bine, atunci când vine vorba de finanțarea investițiilor cele mai importante pentru români, spun că nu mai sunt bani în buget. Cu siguranță că își vor aduce aminte de olteni și îi vor jelui înainte de viitoarea campanie electorală, când vor începe iarăși să promită autostrăzi și spitale!

Din păcate, bugetul de stat pentru anul 2018 este mai puțin important pentru cei din PSD-ALDE decât legile justiției, pe care le lucreză în paralel cu Legea bugetului! Personal, m-am abținut să fac declarații despre PSD, ALDE și justiție, însă, comportamentul lor din ultima perioadă nu face decât să confirme că cei care protestează în stradă chiar au dreptate – singura lor prioritate este să-și scape pielea! România nu este nicidecum o prioritate! Eu, personal, voi vota împotriva unui buget care, în perioadă de creștere economică aduce mai multă sărăcie, mai multă subdezvoltare și mai puține investiții publice pentru români”, a precizat deputatul PNL Nicolae Giugea.

Biroul de presă PNL Dolj

Politica