vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Negustorii de țigări și ,,pocnitori” ilegale, în vizorul poliției

Vânzătorii ilegali de țigări și „pocnitori” au intrat în atenția polițiștilor mehedințeni. Oamenii legii au dat mai multe amenzi celor găsiți în neregulă.

Având în vedere acțiunea națională ,,Foc de Artificii”, la data de 10.12.2017, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul IPJ Mehedinți au acționat preț de 5 ore pe linia verificării legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoane fizice și juridice și pentru identificarea persoanelor care practică activități de comerț stradal neautorizat prin vânzarea de țigări netimbrate. Astfel că, polițiștii au constatat 2 infracţiuni, au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, au confiscat bunuri în valoare de 1.120 de lei, au confiscat, de asemenea 383 de lei, și 2.240 de țigarete”, anunță Poliția Mehedinți.

Valoarea amenzilor aplicate de polițiști se ridică la șase mii de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii vor desfășura activități de informare și în unitățile de învățământ. Reamintim că, în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor șef de poliţie Bogdan Despescu, poliţiştii acţionează, în toată țara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice”, mai arată Poliția Mehedinți.

Prins cu 100 de pocnitori

Astfel, duminică, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică – Compartimentul Proximitate au depistat un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Hinova, care deținea asupra sa 120 bucăți mini-pocnitori, clasa I. Polițiștii au întocmit dosar penal.

Poliţia reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului”, mai transmit reprezentanții Poliției Mehedinți.

Politica