sâmbătă, martie 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Distribuţia a fost următoarea…”

În perioada 14-15 decembrie 2017, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” realizează în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune şi Teatrul Naţional Radiofonic proiectul „Distribuţia a fost următoarea…”, în care actori consacraţi dar şi tineri absolvenţi de teatru aflaţi la început de drum sau chiar studenţi la actorie vor înregistra împreună o poveste pentru copii.
Textul ales („Poveste” de I. L. Caragiale) a fost descoperit în cadrul unui alt proiect desfăşurat de Casa de Cultură, „Caută Povestea”, ce şi-a propus descoperirea a trei texte din dramaturgia pentru copii, aparţinând unui autor român, unui autor străin şi unui autor contemporan. Alegerea a fost argumentată prin referate ştiinţifice bine documentate realizate de 3 specialişti din domeniile Litere, Psihologie şi Sociologie, care au dezbătut trei teme de actualitate, cu valoare educaţională: „Curajul”, „Greşeala” şi „Munca în echipă”.
„Caută Povestea” a fost urmat de atelierul de creaţie artistică – teatru radiofonic „Vreau să joc”, ce şi-a propus dezvoltarea mijloacelor de expresie actoriceşti şi însuşirea unor noi tehnici de interpretare prin implementarea metodelor de studiu aplicate specifice teatrului radiofonic. În urma acestui atelier au fost aleşi patru participanţi care vor înregistra alături de nume mari din teatrul şi filmul autohton.
Produsul final al acestui proiect cultural va fi reprezentat de o înregistrare audio care va fi imprimată pe suport digital (CD, DVD etc.) şi va servi drept mijloc de promovare al Casei de Cultură, devenind astfel un veritabil paşaport cultural, necesar pentru implementarea noii viziuni manageriale, care se axează în anul 2018 pe promovarea turismului cultural.

„Ileana”, adaptare radiofonică după „Poveste (Imitaţie)” de I. L. Caragiale
Distribuţia:
Povestitorul – Florin Piersic jr.
Împăratul – Vlad Zamfirescu
Împărăteasa – Cerasela Iosifescu
Fiul cel mare – Viorel Baron
Fiul cel mijlociu – Darko Huruială
Fiul cel mic – Alexandru Purcaru
Sfetnicul – Tiberiu Păun
Negustoreasa de plocat – Nicoleta Marica
O măicuță de la Sfânta Mănăstire – Gloria Bucătaru
O slujnică la palat – Lorena Popa

Adaptare text: Bogdan Budeş; Regia artistică: Gheorghe Preda; Ilustraţia muzicală şi regia de montaj: Cosmin Ardeleanu; Regia de studio: Mihail Lungeanu; Regia tehnică: Mihnea Chelariu
Muzica: Claudio Arrau Edition – Schumann

Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

Politica