joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au vrut să afume carnea, dar și-au dat foc la casă

O familie din Râmnicu Vâlcea care a vrut să pregătească porcul de Crăciun a rămas fără acoperiș deasupra capului în prag de sărbători, după ce un incendiu izbucnit de la carnea pusă la afumat le-a cuprins locuința.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, incendiul a izbucnit duminică, pompierii militari fiind solicitați să intervină în jurul orei 11.55.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperișul casei de locuit construit din lemn pe o suprafață de aproximativ 10 mp și aproximativ 100 kg carne și grăsime de porc.

După aproximativ o jumătate de oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage la întregul imobil și la alte bunuri situate în apropiere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat după ce proprietarul locuinței a pus carnea la afumat în imediata apropiere a coșului pentru evacuarea fumului, grăsimea rezultată prin topire aprinzându-se”, au transmis reprezentanții ISU Vâlcea.

Pompierii au și câteva recomandări pentru a evita astfel de situații:

Locul unde se efectuează pârlirea porcinelor să nu fie amenajat în apropierea depozitelor de furaje sau a altor materiale combustibile;

– Afumarea produselor din carne să se facă în spații special amenajate (pereți rezistenți la foc, coș aferent… în nici un caz cu elemente de construcție din lemn);

Persoanele care folosesc buteliile de GPL vor urmări ca:

– furtunul utilizat să fie omologat pentru utilizarea în instalații de gaze; să fie prins, la capete, prin intermediul colierelor; să nu prezinte crăpături sau îndoituri bruște și să fie de o lungime încadrată între 1și 1,1 m;

pentru verificarea etanșeității ansamblului se va folosi emulsie de săpun cu apă.

Politica