vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Senatorul Claudiu Manda: „Nu mai putem lăsa lucrurile așa, doar cu manipulări”

Vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda, președinte al PSD Dolj, afirmă că partidul pe care îl reprezintă și conduce la nivel județean s-a interesat de „bunăstarea românilor şi încă din primele luni de guvernare au fost date ordonanţe de urgenţă de a mări salariile multor categorii de bugetari” și că „trăim cu o serie de manipulări” cu scopul de a răsturna guvernul și majoritatea parlamentară prin acțiuni în stradă”.

O parte dintre cei care protestează față de faptul că prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, de la anul, majorările salariale vor fi cuprinse doar între 2% și 4% sunt cei care au votat pentru reducerea lefurilor cu 25%, menționează senatorul.

Ne-a interesat bunăstarea românilor şi încă din primele luni de guvernare au fost date ordonanţe de urgenţă de a mări salariile multor categorii de bugetari, s-a făcut legea salarizării unitare, iar acum ne trezim în faţa unor manipulări de toate felurile. Legat de Codul Fiscal, de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, sunt oameni care au ieşit în stradă şi eventual mai ies şi astăzi să spună că le scade salariul. După ce toată lumea a înţeles, şi sindicate şi patronate, şi au fost și declaraţii ale marilor angajatori că vor prelua contribuţiile şi că nu va scadea netul nicăieri şi că va creşte cu un procent foarte mic, am văzut oameni care ies în stradă supăraţi că le creşte salariul doar cu 2,3,4%. Sigur că întrebarea noastră a fost de ce nu au ieşit în stradă când s-au tăiat salariile cu 25% şi, culmea, o parte dintre cei care ies în stradă sunt cei care au votat şi au tăiat salariile cu 25%. Acum sunt supăraţi pentru că creşte doar cu 4%. Trăim cu o serie de manipulări. Ca şi pe legile justiţiei în care avem zeci de articole declarate neconstituţionale care ar trebui îndreptate şi puse în acord cu hotărârile Curţii Constituţionale, dar avem parlamentari, precum deputatul liberal care făcea greva foamei între două mese, care spun că „pentru a discuta legile justiţiei îi rugăm să le retragă”. Cum le discutăm, dacă le retragem?”, a spus, pentru Jurnalul Olteniei, vicepreședintele Senatului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Senatorul a mai afirmat că într-un moment în care „România are cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană” sunt totuși „oameni care ies în stradă și spun că lucrurile nu merg bine” și că cei care o fac, cerând respectarea legii, sunt cei care „fac mitinguri fără să respecte nicio lege”.

Ne trezim într-o situație în care România are cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, locul trei în lume, pe trimestrul III cea mai mare creștere economică din lume conform estimărilor FMI și totuși sunt oameni care ies în stradă și spun că lucrurile nu merg bine. Nu mai putem lăsa lucrurile așa, doar cu manipulări și #rezist, cu un grup de activiști sorosiști, instruiți ca mișcarea de gherilă. Scopul lor, pe de o parte, cred că este să schimbe ceva pe aici pe acolo dar de fapt să nu se schimbe, nimic. Pe de altă parte, cred că miza lor este de a răsturna guvernul și majoritatea parlamentară prin acțiuni în stradă. Parlamentul are majoritate, are libertatea să decidă, să voteze legile. Înțeleg, ai un punct de vedere, te manifești, dar am asistat la situații în care, în plenul Senatului, un senator USR spune că așteaptă oamenii la miting spontan, dar anunțat. Vorbim despre oameni care cer respectarea legii în România, dar care fac mitinguri fără să respecte nicio lege, fără autorizație și se numesc doar tineri frumoși și liberi”, a încheiat Claudiu Manda, președintele PSD Dolj.

Politica