vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biblioteci stradale, locuri de joacă moderne și zonă de picnic pentru locuitorii orașului Rovinari

Mini-biblioteci stradale, spații de joacă pentru copii în mai multe locuri din oraș și o zonă de picnic complet dotată, de toate acestea au parte rovinărenii în ultimele zile. Autoritățile par a fi puse pe treabă, micuțul oraș ieșind treptat din mocirla în care se afla cu ceva timp în urmă.

loc-joac-bun-rov

Amplasarea căsuţelor din lemn cu uşile din sticlă, pe rafturile cărora au fost așezate cărți din mai multe domenii, face parte din campania „Citim împreună”. Acțiunea este derulată de primărie, alături de Consiliul Local, Casa de Cultură şi Biblioteca din Rovinari. Rovinărenii au acum prilejul să împrumute cărți, având și obligația să le readucă în mini-bibliotecă în câteva zile. „Rovinari – Citim împreună, haide şi tu! Locuitorii oraşului Rovinari se bucură de acum de încă un mod plăcut de a se relaxa, şi anume, citind cărţi. Pe bulevardul Minerilor şi în piaţa veche lângă foişor au fost montate două biblioteci mici, în aer liber, de unde pasionaţii de lectură pot împrumuta cărţi. Pentru mai multe detalii se citeşte regulamentul din interiorul bibliotecii”, a declarat Robert Filip, primarul din Rovinari.

16 părculețe reabilitate

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primăria Rovinari a luat în calcul și faptul că cetățenii au nevoie de spații unde să se relaxeze. Astfel, pentru cei mici au fost reamenajate mai multe locuri de joacă, cu echipamente moderne, iar pentru întreaga familie există o zonă de picnic.

Locurile de joacă au un rol important în stimularea dezvoltării intelectuale și fizice a copiilor, iar echipamentele de joacă defecte pot pune în pericol integritatea fizică și psihică a acestora. În acest sens, în aceste zile, au fost reabilitate și modernizate echipamentele de joacă din cele 16 părculețe din orașul nostru pentru a le oferi copiilor locuri de joacă bine întreținute. Totodată, au intrat în reabilitare majoră cele două parcuri din zonele B2-B7 și P10. A fost recepționată și zona de picnic, care a fost extinsă și modernizată”, a mai spus edilul.

Politica