sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Reducerea sărăciei – o prioritate

Anișoara Stănculescu președinte ALDE Craiova: Creșterea mare a ratei sărăciei relative impune un Plan Anti Sărăcie la nivelul Doljului și al întregii Regiuni Sud Vest Oltenia”

ALDE consideră că o societate trebuie să aibă grijă de toți membrii ei. Din păcate, România se menține pe primul loc în UE la rata sărăciei relative cu 25,4% (date pentru 2016). Rata sărăciei relative se referă la ponderea din totalul populației a persoanelor care câștigă sub 544 lei/lună.

În privința acestei rate a sărăciei relative, conform datelor oficiale de ultimă oră, ea a crescut îngrijorător în ultimii ani în Dolj și în toată regiunea Sud Vest Oltenia, de la 28,2% în 2013 la 34,2% în 2016.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest lucru trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toți factorii responsabili din zonă dar și pentru guvern. Din păcate am ajuns foarte aproape de polul sărăciei reprezentat de regiunea Nord Est (36,1%).

Să sperăm că nivelul important al creșterii economice înregistrat în acest an 2017 și măsurile luate de Coaliția PSD-ALDE privind creșterea veniturilor se vor repercuta pozitiv și în scăderea ratei sărăciei relative. Și la nivel național și la nivelul regiunii din care Doljul face parte.

Oricum este limpede că avem nevoie de un nou Plan Anti Sărăcie la nivelul întregii regiuni Sud Vest Oltenia prin care să reușim să scoatem din această zonă a precarității cât mai mulți oameni.

Considerăm că autoritățile din întreaga regiune trebuie să discute în comun o Strategie de combatere a sărăciei pe care să o supună atenției guvernului.

Biroul de presă ALDE DOLJ

Politica