vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Soț și soție, loviți cu toporul de un fost condamnat pentru omor

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Grojdibodu, a fost reţinut de procurori şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea arestării preventive pe 30 de zile, după ce a agresat cu un topor doi bătrâni, soţ şi soţie, vecini cu el. Bărbatul are antecedente penale, ispăşind şi o pedeapsă cu închisoare pentru omor.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a declarat că individul s-a luat la ceartă mai întâi cu bărbatul, ulterior intervenind şi soţia acestuia. Inculpatul i-a lovit pe cei doi cu un topor.

A fost un incident pe 14 noiembrie. Într-o primă fază, incidentul a fost cu una dintre victime. A intervenit soţia victimei, împrejurare în care inculpatul a lovit-o. După aceea, inculpatul a continuat să lovească prima victimă. Loviturile au fost repetate, s-a folosit un corp dur tăietor-despicător, respectiv un topor. Erau vecini, erau nişte divergenţe mai vechi”, a declarat prim-procurorul Parchetului Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bărbatul în vârstă de 40 de ani este cercetat pentru tentativă de omor calificat, el ispăşind anterior o altă pedeapsă pentru omor.

Au fost necesare 40-45 de zile de îngrijiri medicale, fără punerea în primejdie a vieţii, dar fiind vorba de lovituri repetate cu toporul, discutăm de tentativă de omor calificat. Se ţine cont şi de faptul că, anterior, el a mai fost condamnat pentru o infracţiune de omor. Inculpatul a fost reţinut şi urmează să fie propus pentru arestare”, a afirmat Anca Anuţa.

Ea a adăugat că inculpatul nu s-a sustras urmăririi penale, numai că iniţial cercetările au fost făcute pentru infracţiunea de lovire, ulterior fiind schimbată încadrarea juridică.

Politica