sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: La Vânjuleț se va construi o școală nouă cu 5,7 milioane lei

Peste 1 milion de euro, mai precis 5,7 milioane de lei, sau 57 de miliarde de lei vechi. Asta este suma de bani aprobată la finanțare de către Ministerul Dezvoltării pentru construirea unei școli noi nouțe în comuna Vânjuleț, județul Mehedinți. Urmează acum licitația de atribuire a lucrărilor și construcția efectivă a noii unități de învățământ. Primarul comunei Vânjuleț, Costaiche Nistor ne-a declarat că alaltăieri, adică luni, a semnat contractul de finanțare la București, la Ministerul Dezvoltării.

Școala actuală din comună este foarte veche. Din acest motiv am depus un memoriu justificativ la Ministerul Dezvoltării și ni s-a aprobat. Luni pe 4 decembrie 2017 am semnat contractul de finanțare. Este vorba de o finanțare de 57 de miliarde de lei vechi. Urmează acum licitația pe SEAP pentru proiectare și executare”, ne-a declarat primarul Costaiche Nistor.

Edilul-șef susține că școala actuală din comuna Vânjuleț, construită de omul de cultură Theodor Costescu, este veche de peste 100 de ani și nu mai poate asigura condițiile minime necesare pentru elevi și dascăli. Despre școala nouă primarul ne-a spus că va fi o unitate de învățământ modernă, la standarde europene, cu tot ce este necesar, adică: sală de sport, laboratoare, centrală termică, toalete în interior, apă curentă și multe altele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica