marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

,,Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut, ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de țară”. De 1 Decembrie 2017, ASB Craiova a fost la Alba Iulia!

ASB Craiova a participat la sărbătoarea de suflet a tuturor românilor -Ziua Marii Uniri! Ca în fiecare an, nici frigul, nici ploaia nu i-a oprit pe studenții basarabeni să participe la spectacolele de reconstituire a istoriei -Marea Unire de la 1 Decembrie.

De 1 decembrie 2017, la Alba Iulia, ASB Craiova împreună cu celelalte organizații studențești, care fac parte din FAB România, au celebrat 99 de ani de la Marea Unire! O unitate de aproximativ 500 de basarabeni au putut fi remarcați pe străzile aglomerate ale orașului. Tinerii motivați și entuziasmați au scandat slogane patriotice precum:Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească; Chișinău și București două inimi românești– care au pus în evidență susținerea stării de spirit a poporului român și de integrare totală în unitate.

Astfel, în grup organizat au mers pâna la Piața Toboșarului, unde în mod activ au format Hora Unirii, în jurul monumentului reprezentat de un toboșar, îmbrăcat în uniformă din secolul al XVIII-lea. Studenții basarabeni care au participat pentru prima dată la acest eveniment, entuziasmați de atmosfera de sărbătoare, au afirmat:Am rămas plăcut surprinsă, voi veni și la anul Cristina Ghemu, studentă anul I, Universitatea din Craiova; „Sunt pentru prima dată la Alba Iulia de 1 decembrie, dar atmosfera de aici mi se pare superbă. Nimic nu se compară cu valoarea trecutului istoric Ursalovschi Natalia, studentă anul I, Universitatea din Craiova; „În acest an, 1 decembrie a fost o experiență frumoasă pentru mine. Am avut emoții noi, am descoperit lucruri mai interesante și mai frumoase. Alba Iulia – orașul din inima României – a reușit din nou să unească împreună un număr mare de oameni, care își cunosc istoria și care și-au exprimat recunoștința pentru evenimentul din 1918, Marea Unire” – Carmen Ibraim, studentă anul I, Universitatea din Craiova; „Am petrecut timpul frumos într-un oraș istoric. Am schimbat un pic rutina, pentru a ne simți liberi și totodată am făcut o pauză de la facultate. Desigur atmosfera a fost creată în mare parte de colegi, fiindcă ei sunt cei mai super! Cântece, veselie și voie bună la ordinea zilei au fost! Mâncarea bună de la târg cred că le-a plăcut tuturor, chiar dacă costa, în deosebi micii românești. Vinul fiert a fost extraordinar și totodată scump (odată în an se poate). Mulțumită ASBC această scurtă călătorie a fost posibilă și totodată superbă! Ionuţ Gheorghiu, student anul I, Universitatea din Craiova; „Această experiență frumoasă ne-a oferit atât prilejul de a fi în compania colegilor noștri din asociație, cât și posibilitatea de a ne uni cu alți studenți basarabeni, care urmează aceleași principii, și respectă aceleași valori. Am rămas plăcut surprinsă de receptivitatea de care au dat dovadă toți, și de atmosfera plăcută și familială care s-a creat. Anume mediul dat ne-a încălzit, ne-a pus în acțiune, și ne-a ținut activi în pofida faptului că era destul de rece. La fel, frumusețea orașului, care ne-a inspirat cu farmecul istoriei și a trecutului, ne-a amintit, încă o dată în plus, că trăim pe cele mai frumoase meleaguri, că avem cu ce ne mândri, și că suntem români. Mulțumim ASBC pentru experiența minunată, pe care am trăit-o, alături de colegi din diferite locuri ale României” – Cristina Zelionchin, studentă anul I, Universitatea din Craiova;Alba Iulia devine pe 1 decembrie centrul principal al evenimentelor ce marchează 99 de ani de la Marea Unire. 1 Decembrie 1918 a rămas un simbol al afirmării hotărâtoare a poporului de a-şi decide singur soarta. Cei mai mulţi dintre cei care au văzut cu ochii lor înfăptuirea acestui vis de veacuri au pierit purtând în inimi fiorul libertăţii, iar, pentru generaţia tânără, Unirea de la 1918 a devenit doar o frumoasă lecţie de istorie.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica