miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, pe locul secund la Trofeul Carpați

Competiția tradițională a handbalului feminin românesc, găzduită în acest an de Sala Polivalentă din Craiova, s-a încheiat duminică seara cu întâlnirea dintre România și Brazilia, care a fost câștigată de tricolore cu 24-23. Pe lângă această victorie, naționala noastră a mai obținut un succes contra Macedoniei, cu 31-18, și a pierdut în fața Poloniei, scor 27-21. Rezultatul final a fost un loc secund pentru România la Trofeul Carpați, care de acum a intrat în linie dreaptă pentru Campionatul Mondial din Germania, ce va debuta la finalul acestei săptămâni.

„Am avut trei adversari cu trei stiluri diferite la Trofeul Carpaţi, este o grupă colorată, aşa cum îmi place să spun, şi la Campionatul Mondial. A fost un turneu excelent de pregătire pentru noi, cred că toată lumea a văzut o oarecare evoluţie de la primul meci cu Polonia până la ultimul meci cu Brazilia. Nu ne-am propus sub nicio formă să devenim campionii jocurilor amicale, ci am urmărit doar să ne verificăm toate sistemele de atac şi de apărare. Sperăm să pregătim şi câteva surprize pentru adversarii noştri”, a declarat antrenorul secund al naționalei României de handbal feminine, Horaţiu Paşca.

Altfel, românca Cristina Neagu a fost aleasă jucătoarea turneului la Trofeul Carpați.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trei jucătoare de la SCM Craiova, în lotul pentru Mondial

După acest turneu de pregătire, selecționerul României, Martin Ambros, a definitivat lotul pe care se va baza la Campionatul Mondial. Printre jucătoarele care vor fi prezente în Germania se află și trei handbaliste de la SCM Craiova. Portărița Yulia Dumanska, extrema Valentina Ardean Elisei și interul Cristina Florianu vor lua parte la ediția din acest an a Campionatul Mondial de handbal feminin.

Întregul lot al României va fi format din: Portari – Denisa Dedu, Yulia Dumanska; Extreme stânga – Valentina Ardean-Elisei, Ana Maria Popa; Interi stânga – Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs; Centri – Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu; Interi dreapta – Melinda Geiger, Ana Maria Dragut; Extreme dreapta – Aneta Udriştioiu, Ana Maria Berbece; Pivoţi – Crina Pintea, Cyntia Tomescu, Timea Tătar.

România va evolua în grupă alături de Franța, Spania, Slovenia, Angola și Paraguay. Primul meci al tricolorelor la Mondial va fi sâmbătă împotriva reprezentativei sud americane a Paraguayului.

REZULTATE TROFEUL CARPAȚI

România – Polonia         21-27

Macedonia – Brazilia      19-32

România – Macedonia    31-18

Polonia – Brazilia 29-18

Polonia – Macedonia      32-25

România – Brazilia         24-23

 

Politica