vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest în centrul Craiovei

protest1

Sute de craioveni au protestat, duminică seara, în centrul orașului, nemulțumiți de mai multe măsuri luate de actualul guvern.

Manifestiații au cerut retragerea legilor Justiției, dar și respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și stoparea  imediată a demersurilor legate de modificările OG 26/2000 privind asociațiile și fundațiile.

Reprezentanții asociației Acțiunea pentru Renașterea Craiova susțin că această ordonață reprezintă un atac împotriva democrației și a societății civile și pun România sub semnul cenzurii. “Propunerea care prevede obligativitatea ONG-urilor să publice detaliat sursele de venit a trecut de Senat, iar sancțiunea impusă este dizolvarea de drept.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Modificările descurajează donatorii și le încalcă dreptul la viață privată și la protecția datelor cu caracter personal”, spun protestatarii, iar ei afirmă și că o astfel de prevedere pune în pericol viețile oamenilor bolnavi pentru care se organizează acțiuni de strângere de fonduri cu mii de donatori și campanii umanitare de amploare.

Mai mult, noile reglementări privind statutul de utilitate publică vor restrânge domeniile de activitate, fiind menite să reducă la tăcere criticile la adresa partidelor și politicienilor și implicarea civică, mai spun reprezentanții asociației.

Ei mai vorbesc si despre cea mai gravă situație politică din ultimii ani si sustin ca proiectul privind modificarea legilor Justiției constituie un atac la principiile statului de drept. 

De asemenea, reclama faptul ca in urma adoptării ordonanței privind modificările Codului fiscal de către Guvern, cursul Euro a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii ani, investițiile directe au scăzut semnificativ, iar pensiile românilor sunt puse în pericol prin reducerea contribuției personale la Pilonul II de pensii în favoarea Pilonului I administrat de stat. 

Politica