Șomajul în Vâlcea, sub 5%

Puțin peste 7.000 de vâlceni sunt șomeri. Conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vâlcea, rata șomajului la sfârșitul lunii octombrie în județ a fost de 4,46%.

“Totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii octombrie 2017 a fost de 7.251 persoane. Din totalul șomerilor înregistrați, un număr de 3.262 erau femei.
La sfârșitul lunii octombrie 2017, din totalul şomerilor înregistraţi, 2.193 persoane au fost indemnizate şi 5.058 neindemnizate.
Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii octombrie 2017 se prezintă astfel: 2.766 persoane provin din mediul urban şi 4.485 persoane provin din mediul rural.
Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 2.169 persoane.
În funcţie de nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă astfel: ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele fără studii, persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (59 %); persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 36 % din totalul şomerilor înregistraţi; persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 5% din numărul total de şomeri înregistraţi”, arată AJOFM Dolj.
Pe de altă parte, luna trecută, s-au încadrat în muncă 398 persoane înregistrate la AJOFM Vâlcea, din care 267 persoane au fost încadrate din rândul şomerilor înregistraţi.

Populare

Recomandări

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...