sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mini-staţie de epurare, la Mănăstirea Clocociov

Municipalitatea va acorda 45.000 lei către Mănăstirea Clocociov pentru ca lăcaşul de cult să achiziţioneze o mini-staţie de epurare.

Aleşii locali vor fi chemaţi să aprobe un proiect de hotărâre, în acest sens.

Mănăstirea Clocociov a fost ctitorită de vel aga Dinicu Buicescu și zidită în anul 1645. În prezent, este mănăstire de maici cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, fiind în același timp monument istoric.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Situată în partea de sud a orașului Slatina, într-o depresiune flancată de doi versanți, Mănăstirea Clocociov străjuiește de veacuri aceste locuri, favorizată de configurația naturală a terenului, păstrându-și nealterate tradiția, prestigiul precum și frumusețea și robustețea construcției. Monumentul se numără azi, prin îndepărtatul său trecut istoric, între așezările mănăstirești cu renume din Județul Olt, fiind contemporană cu alte ctitorii domnești și boierești din vecinătate.

Încărcată din belșug de istorie, Mănăstirea Clocociov apare în peisajul orașului Slatina nu după mult timp de la prima lui atestare în anul 1368, devenind mai apoi un adevărat simbol al ținutului, prin viața autentică pe care o duceau viețuitorii acesteia și prin daniile numeroase pe care le primea de la domnitorii Țării Românești.

Totodată, primăria va acorda sprijin financiar pentru achiziţie materiale pentru refacerea pardoselii bisericii Sfinţii Împăraţi – Sopot. Este vorba de suma de 10.000 lei.

Politica