joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Suspendarea fondurilor europene pentru România trebuie evitată

Andra Popescu, vicepreședinte ALDE Dolj: „Banii europeni sunt o sursă principală pentru dezvoltarea țării noastre”

În cei zece ani de la aderarea noastră la UE, România a făcut plăți către UE de cca. 15 miliarde de euro și a primit fonduri de cca. 44 miliarde de euro. Este evident că acești bani sunt foarte importanți pentru consolidarea creșterii economice și pentru dezvoltarea societății noastre.

ALDE, ca partid pro european consideră că trebuie luate toate măsurile pentru ca România să evite suspendarea fondurilor europene. Demersurile guvernării PSD – ALDE a făcut posibilă îndeplinirea a 17 dintre cele 22 de condiționalități ex ante restante.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai sunt cinci astfel de condiționalități foarte importante – transport rutier, feroviar, achiziții publice, infrastructură de inovare și cercetare și mai ales mediu (închiderea depozitelor neconforme, domeniu în care s-au făcut o serie de pași în ultima perioadă prin închiderea a 11 din 62) care trebuie soluționate.

Considerăm că obiectivul acesta de evitare a suspendării banilor europeni pentru România este unul strategic pentru următorul deceniu.

Toate forțele, dincolo de rațiuni politice partizane, trebuie reunite în slujba acestui obiectiv pentru ca avizul final al Comisiei europene privind aceste condiționalități să fie unul favorabil țării noastre.

 

Biroul de presă ALDE Dolj

Politica