miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vulcanizările din Slatina, amendate de poliţiştii de la Economic

Amenzi în valoare de peste 500.000 lei au fost aplicate de polițiștii de investigare a criminalității economice, în week-end, pentru nereguli depistate la vulcanizări din Slatina.

Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Olt, având în vedere că se apropie sezonul rece, iar montarea cauciucurilor de iarnă este o condiție necesară pentru a circula regulamentar, polițiștii de investigare a criminalității economice, sprijiniți de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au acționat în vederea combaterii faptelor ilicite, din cadrul vulcanizărilor auto.

În urma verificărilor efectuate la societățile comerciale de profil, au fost constatate nereguli la cinci dintre acestea, fiind astfel aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 535.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat fiscal, și a Legii 53/2003 privind încălcarea dispozițiilor legale referitoare la încheierea contractelor individuale de muncă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, la una dintre societăți au fost identificate două persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă, o altă societate nu deținea casă de marcat, iar trei vulcanizări nu emiteau bonuri de casă clienților. Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea activității unei firme, precum și confiscarea sumei de 390 lei”, se precizează în comunicatul citat.

Politica