vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Depunere de coroane, muzică populară, fasole cu ciolan și vin fiert, la Dăbuleni, de 1 Decembrie

Autoritățile locale din Dăbuleni au anunțat că și anul acesta, de 1 Decembrie, cetățenii se vor bucura de un program special cu ocazia Zilei Naționale a României. După alocuțiuni și depunerea de coroane, locuitorii orașului vor avea parte de un spectacol de muzică populară, de programe artistice ale elevilor din localitate, evenimente ce vor avea loc la Casa de Cultură a Orașului Dăbuleni. Potrivit edilului Aurel Băjenaru, anul acesta, cetățenii sunt așteptați la o porție de fasole cu ciolan afumat și la un pahar de vin fiert, fiind prima dată când în Dăbuleni se organizează o asemenea acțiune.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, la Dăbuleni vor avea loc un ceremonial de depunere de coroane și unul artistic specific sărbătorii atât de importante pentru români, dar și alocuțiuni ale oficialităților. Autoritățile au pus la punct programul pentru 1 Decembrie, evenimentele derulându-se începând cu prima parte a zilei și până după-amiază.

Vom avea mai multe manifestări în cinstea Zilei de 1 Decembrie. Astfel, începem cu o festivitate la Monumentul Eroilor, apoi un profesor de istorie va vorbi despre semnificația zilei. De asemenea, sunt prinse în program alocuțiuni, după care vom depune coroane și terminăm acest prim moment cu Hora Unirii. În etapa a doua, acțiunile se mută în sediul Casei de Cultură Dăbuleni, aici urmând să aibă loc spectacole ale elevilor de la școală și de la liceu, un program de muzică populară și unul de dansuri populare, susținut de Ansamblul de dansatori Trandafirul. Pentru prima dată în Dăbuleni, ne-am gândit să facem și o masă specifică. Așa că o să pregătim porții de fasole cu ciolan și vin fiert. Vrem ca și cetățenii noștri să intre în atmosfera sărbătorilor și să se bucure de acest lucru”, a menționat Aurel Băjenaru, primarul orașului Dăbuleni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concurs de șah

Tot cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, iubitorii de șah pot participa la un concurs, prima ediție a turneului de șah „Cupa Unirii” derulându-se în perioada 25 noiembrie-01 decembrie 2017. Pe lista participanților sunt nu mai puțin de 13 persoane, cei interesați de acest sport al minții având posibilitatea să se înscrie până pe 24 noiembrie. S-a luat decizia prelungirii perioadei de înscriere tocmai pentru a fi cât mai mulți participanți. Competiția se va derula, potrivit organizatorilor, fie în Sala de Consiliu Local din Dăbuleni, fie într-una dintre încăperile căminului cultural, totul în funcție de numărul final al persoanelor participante. Rămâne ca reprezentanții Primăriei Dăbuleni și consilierii locali să se pună de acord cu privire la premiile ce vor fi acordate câștigătorilor.

Politica