joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Laufer, la Summit-ul Start Up Nation din Craiova: „Banii ajung cu siguranță”

Peste 600 de proiecte depuse de antreprenorii din Oltenia pe programul Start up Nation au fost admise la finanțare, iar fondurile alocate sunt suficiente pentru a acoperi cererea, după cum a declarat, joi, la Craiova, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Ministrul a luat parte Summit-ul Start Up Nation România 2017, organizat de Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului (AIMMAIPE) Craiova, la Universitatea din Craiova. Sute de antreprenori din Oltenia au participat la discuții.

summit

Banii ajung cu siguranță. În acest moment avem aproape 250 milioane ca și credite bugetare și 42 milioane la fonduri europene, sumă pe care am contractat-o integral. E foarte important de menționat că fondurile europene au fost contractate integral. Suntem alături de tinerii antreprenori, îi susținem în procesul de implementare”, a spus ministrul Laufer.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform directorului AIMMAIPE Craiova, Radu Ghinea, antreprenorii din cele cinci județe ale Olteniei s-au arătat foarte interesați de acest program.

634 de proiecte au fost admise la finanțare în regiunea noastră, în regiunea Oltenia. Noi gestionăm proiectele depuse pe 5 județe. Ținând cont de faptul că volumul nostru de muncă, al Agenției, s-a mărit de 11 ori față de anul trecut, putem spune că este un real succes. De fapt, obiectivul nostru a fost rata de absorbție în regiune. La 634 de acorduri am solicitat 593 de scrisori de clarificare. Am încercat cât de mult posibil să avem rată mare de absorbție în regiune. Valoarea finanțării este de aproape un milion de euro. Punctajul a favorizat firmele de producție, firmele IT, sau industrii creative. Marea majoritate sunt pe producție și IT”, a declarat Ghinea.

Antreprenorii spun că programul i-a ajutat să deschidă afacerile pe care și le doreau și pentru care nu aveau o altă posibilitate de finanțare.

Sunt un tânăr antreprenor, la început de drum. Vreau să mă ocup cu preluarea deșeurilor și reciclarea acestora și pentru asta aveam nevoie de niște utilaje. Cu ajutorul Startup Nation am reușit să obțin 187.000 lei, fonduri nerambursabile. Acest program m-a ajutat foarte mult, având în vedere faptul că sunt la început de drum. Nu aveam de unde să iau acești bani și asta a fost singura opțiune care mi s-a oferit”, a spus unul dintre tinerii prezenți la Summit.

Obiectivul principal al programului Start Up Nation îl constituie stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii și îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica