joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Județul Gorj, promovat la Târgul Național de Turism al României

Județul Gorj beneficiază și în acest an de promovare la Târgul Național de Turism al României, care are loc în perioada 16-19 noiembrie 2017, la Centrul Expozițional Romexpo din București. Conceptul de promovare se conturează în jurul tradițiilor străvechi și arhetipurilor gorjenești în arta lemnului, folosite ca sursă de inspirație de Constantin Brâncuși în opera sa, după cum au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Gorj.

Pe tot parcursul manifestării expoziționale, la standul Gorjului, vizitatorii pot descoperi meșteșugurile populare gorjenești – țesături și cioplit în lemn, pot afla despre atracțiile turistice montane, monahale și culturale locale prin prezentarea ofertelor de turism, pot vedea obiceiuri și dansuri tradiționale prin momentele muzicale ce vor fi susținute atât la stand cât și pe scena oficială a târgului de turism.

Pentru a șasea oară la târg

Policlinica Buna Vestire Craiova

La debutul oficial de joi, Gorjul și-a întâmpinat oaspeții cu pâine și sare, aceasta fiind o deja binecunoscută formulă de ospitalitate gorjenească pentru vizitatori.

Județul Gorj a fost reprezentat de Gheorghe Nichifor, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, alături de alte personalități gorjene din capitală. Consiliul Județean Gorj este prezent pentru a șasea oară consecutivă la cel mai mare eveniment de promovare turistică organizat în România, având ca parteneri Ansamblul Folcloric „Maria Lătărețu”, Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, Serviciul Public Salvamont Gorj, Centrul Național de Informare şi Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși” și Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Târgu Jiu”, a precizat Oana Paloș, purtător de cuvânt al CJ Gorj.

Politica