vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rezervări timpurii pentru Crăciunul și Revelionul petrecute în Rânca

Proprietarii pensiunilor din Rânca s-au pregătit deja pentru Crăciunul și Revelionul din acest an. Rezervări există deja, cabanierii și turiștii sperând acum ca vremea să țină cu ei și neapărat să ningă în acea perioadă. Referitor la tarife, acestea sunt fie pe pachet turistic, fie pe o noapte de cazare. Foarte mulți au optat pentru pachetul de patru nopți cazare, masă ferstivă inclusă, plătind pentru acest serviciu nu mai puțin de 1.250 de lei.

Ca în fiecare zonă montană, tarifele practicate de către hotelieri sunt mai mari decât cele ale cabanierilor. Turiștii au la dispoziție o gamă largă de servicii, administratorii pregătind o serie de surprize muzicale și un meniu variat.

Pentru Revelion, avem oferta specială la 1.250 de lei pentru cinci zile și patru nopți de cazare și masa festivă. Îi așteptăm pe oaspeți cu un DJ, muzică tradițională, mâncare naturală, aperitive combinate, sărmăluțe, piftii, păstrăv și prepeliță la cuptor, curcan la proțap, carne de la garniță. Turiștii au ocupat deja toate locurile la mine la pensiune. Pe partea hotelieră am aceeași clienți care vin an de an, i-am fidelizat. Sunt din Constanța, Severin, Craiova, Ploiești, București. Pentru Crăciun, avem 79 lei cazarea cu mic dejun inclus și 110 lei masa festivă. Vom avea formație de muzică tradițională, îl avem pe Ștefan Popescu care va încânta audiența. Majoritatea concesionarilor din Rânca practică aceste tarife ca să ne atragem turiștii. Ofertele pe Rânca sunt foarte bune”, a menționat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

Salvamontiștii, la datorie

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din experiența anilor trecuți, în Rânca vor ajunge, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, câteva mii de persoane. Salvamontiștii gorjeni vor fi și ei prezenți în zonă, recomandându-le turiștilor să nu se aventureze în spații ce prezintă un anumit risc. Pe de altă parte, autoritățile vin cu sfaturi și pentru șoferi. Dacă vor să nu aibă surprize în trafic, conducătorii auto sunt obligați să își echipeze mașinile corespunzător pentru circulația pe timp de iarnă.

Politica