vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiectarea reabilitării termice a Spitalului de Infecțioase Craiova, scoasă la licitație

Primăria Craiova a scos la licitație proiectarea reabilitării termice a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Licitația a fost lansată pe 13 noiembrie în Serviciul Electronic de Achiziții Publice, iar firmele interesate pot depune ofertele până pe 18 decembrie.

Contractul se referă la achiziția de servicii de proiectare (expertiză tehnică + audit energetic inițial + documentații pentru obținerea avizelor/acordurilor necesare eliberării autorizației de construire și alte avize/acorduri + documentație de avizare a lucrărilor de intervenție (inclusiv studiu luminotehnic) pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din Municipiul Craiova aparținând sectorului Sănătate, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Craiova”.

Valoarea estimată este de 440.000 lei, fără TVA, bani ce urmează a fi suportați din bugetul local al municipiului Craiova, iar licitația ar urma să se desfășoare în data de 12 ianuarie. Criteriul de atribuire a contractului este „prețul cel mai scăzut”. Câștigătorii licitației vor avea 60 de zile de la data atribuirii contractului pentru a duce la îndeplinire cele asumate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primăria vrea să reabiliteze termic Spitalul de Infecțioase cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Municipalitatea arăta, în iunie, la momentul aprobării bugetului necesar pentru întocmirea documentațiilor, că acest proiect a întrunit cele mai multe dintre solicitările Ghidului de finanțare, în special datorită faptului că are o durată de funcționare de 24 de ore din 24.

Pentru elaboararea și depunerea cererii de finanțare pe fonduri europene este nevoie de documentația scoasă la licitație.

Pe de altă parte, așa cum viceprimarul Adrian Cosman declara luna trecută, pentru Jurnalul Olteniei, municipalitatea gândește și mansardarea unui corp de la Infecțioase.

Politica