joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DADR, în piețe: Actele și marfa, la control

Inspectorii Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) Dolj au demarat, de mai bine de o săptămână, o serie de controale în piețele din județ, dar și la depozitele de cereale.

Potrivit noului director al Direcției, Adrian Popa, se verifică atât documentele de comercializare, cât și calitatea produselor.

Pe legume și fructe am avut controale acum, pe vinificație, produse alimentare și pe depozite de cereale. Și documente și calitate. Verificăm inclusiv atestate de producător și ne ducem pe linia lor până la sursă, adică până la Primărie”, a explicat, ing. Adrian Popa, directorul DADR Dolj, pentru Jurnalul Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a precizat că au fost depistate nereguli, însă deocamdată nu s-au luat măsuri punitive.

Au fost depistate nereguli, dar deocamdată, încercăm să le remediem fără să facem prea mult zgomot pentru că ele se pot rezolva, în măsura în care găsim înțelegere peste tot. Noi trebuie să fim în concordanță cu programul guvernamental, cu tot ceea ce înseamnă programul pe agricultură și să sprijinim pe cât se poate producătorul agricol și intrarea lui direct pe piață”, a spus Adrian Popa.

Controale vor continua atâta timp cât va exista pe piață cea mai mică neregulă vizavi de producătorii particulari și vizavi de produsele care se comercializează, a mai afirmat directorul DADR Dolj.

 

Foto: Daniel Burchel: Control DADR în piața agroalimentară din cartierul Craiovița Nouă

Politica