vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prima promoţie de elevi a depus jurământul la Şcoala de Poliţie Slatina, după mai bine de 20 de ani

349 de elevi aflaţi la cursul de formare profesională iniţială, din care 266 bărbaţi şi 83 femei, au depus jurământul militar faţă de ţară, în cadrul unei ceremonii desfăşurate, vineri, la Centrul de formare şi perfecţionare a poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina – fosta Şcoală de Poliţie.

Momentul a fost urmărit cu sufletul la gură de părinţii, bunicii şi apropiaţii elevilor care au susţinut admiterea la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, însă din lipsa spaţiului au fost relocaţi să se pregătească la Slatina. Durata pregătirii viitorilor poliţişti se întinde pe 12 luni. În primele şase luni se vor pregăti la Şcoala de Poliţie Slatina, după care, înainte de examenul de absolvire, se vor reîntoarce la Câmpina. Între timp, ei vor desfăşura stagiul de practică, în judeţele de unde provin.

Depunerea jurământului promoţiei de elevi 2017-2018 este primul moment de acest fel, după mai bine de 20 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor «Nicolae Golescu» Slatina trăieşte astăzi, un moment marcant, ceremonialul de depunere a jurământului militar faţă de ţară de către elevii seriei 2017-2018, care au optat pentru o carieră pusă în slujba cetăţenilor. Instituţie de învăţământ cu tradiţie a IGPR, Centrul Slatina modelează personalităţile tinerilor şi formează caractere puternice, capabile să facă faţă provocărilor şi riscurilor inerente carierei de poliţist. Dragi elevi, primul obstacol, acela al examenului de admitere, a fost deja depăşit. Acest lucru mă face să am deplină încredere în capacităţile dumneavoastră de acumulare a cunoştinţelor şi de formare a abilităţilor necesare în parcurgerea drumului către desăvârşirea profesională. Doresc să vă asigur de sprijinul şi expertiza, de implicarea şi profesionalismul întregului personal al Centrului. Corpul profesoral este şi va fi întotdeauna conştient de rolul important pe care îl are în formarea viitorilor agenţi de poliţie, în dezvoltarea spiritului lor justiţiar, astfel încât, prin munca lor, să contribuie în mod substanţial la realizarea unui climat de ordine şi siguranţă în ţara noastră”, a declarat directorul Şcolii de Poliţie Slatina, comisarul şef Cătălin Florescu.

La evenimentul de vineri de la Slatina a fost prezent şi directorul Direcţiei Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române, comisarul şef Antonio Iacob Ciobanu. În deschiderea festivităţii, el a felicitat elevii pentru reuşita lor.

Depunerea jurământului militar reprezintă momentul de profundă semnificaţie al începutului de carieră, ziua în care cei care au ales să apere legea rostesc legământul sacru, faţă de Dumnezeu şi de semeni, că îşi vor apăra şi servi patria cu onestitate. Asumare riscurilor, a sacrificiilor de orice natură, dăruind necondiţionat sprijin comunităţii înseamnă în esenţă să trăieşti în această profesie. Zi de zi, prin ceea ce face, Poliţia Română oferă modele de atitudine, de competenţă, de solidaritate cu cei oneşti, căutând adevărul şi mai ales luptând pentru o lume mai dreaptă, mai bună”, a declarat reprezentantul IGPR.

Ceremonialul s-a încheiat în acordurile Fanfarei Lyra, cu defilarea elevilor împreună cu cadrele didactice, prin faţa tribunei oficiale.

Politica