sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Soţul fostei poliţiste Melania Renghea, aflată în închisoare, s-a sinucis

Soțuș fostei poliţiste Melania Renghea, condamnată pentru tentativă de omor, Relu Renghea, s-a sinucis joi seara, la locuinţa pe care familia o deţinea în comuna Curtişoara, sat Proaspeţi.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Olt, medicul Alina Duminică, a declarat că bărbatul s-a sinucis, joi după-amiază, spânzurându-se.

Apelul la 112 a fost la ora 15.20. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 36 de ani, care s-a spânzurat. Nu s-au mai făcut manevre de resuscitare, fiind decedat de mai multă vreme. Medicii doar au declarat decesul“, a afirmat medicul Alina Duminică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În luna mai 2016, Melania Renghea a fost găsită vinovată de tentativă de omor calificat de magistraţii Curţii de Apel Craiova şi condamnată la cinci ani de închisoare cu executare, sentinţa fiind definitivă. Magistraţii craioveni au dispus agravarea pedepsei după ce, în noiembrie 2015, fost poliţistă fusese condamnată de Tribunalul Olt la trei ani de închisoare, tot cu executare. Judecătorii au menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei tribunalului, Renghea fiind obligată să-i plătească fostului său şef 5.000 de lei daune materiale şi 20.000 daune morale. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Renghea l-a înjunghiat pe comisarul Gheorghe Barbu, fostul său şef, în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie, pe care îl avea în autoturism, încercând să-i aplice şi o a doua lovitură în aceeaşi zonă. A doua lovitură a fost deviată, însă, în genunchiul stâng, în tentativa de apărare a bărbatului. Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de 26 decembrie 2012, poliţista susţinând, ulterior, că a fost violată, în mai multe rânduri, de comisarul Barbu, bărbatul încercând acelaşi lucru şi atunci. În plus, Melania Renghea a susţinut că a fost plasată de fostul său şef, ca favor sexual, mai multor şefi ai IPJ şi din Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, cei care au investigat acuzaţiile poliţistei, au constatat că aceste fapte nu există. La data incidentului, Melania Renghea avea un copil, fiind însărcinată cu încă unul. Între timp, pe durata procesului, femeia a mai rămas o dată gravidă, în prezent fiind mama a trei copii. Renghea se află, în prezent, încarcerată la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Politica