vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

JUNIORI U14/Mehedințenii au surclasat Gorjul

În ultimul joc de pe teren propriu, Selecționata U14 a județului Mehedinți a dispus cu scorul de 6-0 de echipa similară a Gorjului

Pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, Gabriel Fulga (’13, ’43, ’48), Claudio Mocanu (’65, ’69) și Ionuț Arjocu (’68) au consfințit cea mai categorică victorie a mehedințenilor. Meciul tur, disputat la Târgu-Cărbunești, se încheiase la egalitate, scor 3-3. La malul Dunării, selecționala U14 a Mehedințiului, formată doar din jucători proveniți de la ACS Luceafărul Drobeta și AS Sport Kids Drobeta, a jucat în formula: Stefcu, Afrim – Bunicelu, Dragolici, Sgondea, Roșoga, Hondorocu, Enache, Moroșanu, Mocanu, Arjocu, Fulga (cpt), Oană, Mihart, Faur, Pîslea și Vișan. De partea celaltă, Ion Alecu și Gabriel Rascol au mizat pe: Ștefănescu (cpt), Hocan – Șerbănescu, Dragomir, Cocoranu, Ghiorghițan, Nejoiu, Popescu, Georgescu, Rovența, Mănăilă, Chelu, Dumitrașcu, Ungureanu, Duduianu, Bârzeianu și Lupulescu.

Duminică, elevii pregătiți de severineanul Dumitru Bălu vor disputa ultimul joc din cadrul seriei a IV-a regionale, la Pitești, cu selecționata județului Argeș, după care, referendul zonal va selecta cei mai buni 17 jucători, din cele 6 județe, care vor merge la etapa semifinală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În condițiile în care numărul echipelor de la această categorie de vârstă este mic în județul Mehedinți, acest turneu a venit într-un moment oportun. Astfel, putem stabili mult mai bine nivelul valoric al jucătorilor, iar jocurile le oferă copiilor o altfel de competiție: joacă împotriva celor mai buni jucători de la alte județe, în acest fel putând să constate și ei la ce nivel se află. În același timp, copiii nu au o presiune a rezultatelor, în acest fel putându-se exprima liber, fără constrângeri, ceea ce este foarte important la nivelul acestei categorii de vârstă. De asemenea, părinții copiilor sunt foarte mulțumiți de competiție, fiindcă nu au cheltuieli materiale sau financiare, dar li de faptul că jucătorii au șansa de a fi observați pe parcursul unei perioade lungi de timp și nu doar printr-o selecție organizată în 2-3 zile, cu nominalizarea unei singure persoane”, a precizat referendul de la Mehedinți, Dumitru Bălu.

 

Politica