vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bani europeni pentru educația copiilor din Rovinari

Orașul Rovinari va beneficia de finanțare nerambursabilă, în valoare de 6.146.386 de lei, din partea Fondului Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Este vorba despre proiectul „ProEducație – măsuri integrate pentru copii, părinți, educatori și personal de sprijin în vederea creșterii participării la educație a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile și reducerii părăsirii timpurii a școlii”, program ce are ca obiective sprijinirea accesului la educație al persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile și oferirea de servicii educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor.

Cei care vor pune în practică un astfel de proiect au în vedere încurajarea educației și prevenirii abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate.

Grație Programului Operațional Capital Uman (POCU) și câștigării finanțării pentru acest proiect, beneficiari direcți sunt: Școala Generală Nr. 1 Rovinari, Școala Generală Nr. 3 Rovinari, Grădinița cu program prelungit Rovinari. Şcoală pentru toţi” este un apel de proiecte care se adresează în primul rând copiilor, elevilor, tinerilor și adulților din programul „A doua șansă”. Programul cuprinde măsuri integrate socio-educaționale și vizează, în același timp familia, școala și comunitatea. Apelul a fost deschis tuturor școlilor, dar cele defavorizate au avut prioritate în evaluare”, a spus edilul orașului Rovinari, Robert Filip.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica