joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reviziile utilajelor din minerit și investiții în cariere, doar dacă CEO are bani

Anunțul premierului Mihai Tudose cât și mesajele ministrului Energiei, legate de modernizarea utilajelor din cadrul Complexului Energetic Oltenia, mai exact de faptul că acest lucru este absolut necesar, nu le dă mari speranțe liderilor de sindicat din minerit. Președintele FNME, Dan Pârvulescu, consideră că aceste mesaje sunt doar promisiuni, retehnologizarea urmând a fi făcută doar dacă CEO va dispune de un buget în acest sens.

Condițiile grele în care minerii sunt nevoiți să lucreze, cauzate de gradul ridicat de uzură pe care îl prezintă majoritatea utilajelor, au fost făcute public tot mai des în ultima perioadă. Despre cârpelile pe care oamenii sunt constrânși să le facă, în cariere, a aflat și premierul Mihai Tudose. Acesta a lansat fel și fel de anunțuri despre o viitoare retehnologizare, liderii de sindicat nemaiavând însă încredere în mesajele lui Tudose.

Nu mai încape vorbă de investiții”

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ultimii ani, din cauza lipsei banilor, investițiile în cadrul Complexului Energetic Oltenia, mai ales în cariere, au fost extrem de reduse.

Situația este cauzată de anii care au trecut, ani în care nu s-au efectuat revizii așa cum ar fi trebuit. Nu mai încape vorbă de investiții. Reviziile se fac numai din banii companiilor. Guvernul, eventual, alocă fonduri pentru închiderea de mine, nu să și utileze acele mine. Momentan, dacă ne amintim și ceea ce au spus predecesorii, toate mesajele transmise sunt doar promisiuni. În mineritul din Oltenia sunt speranțe de mai bine, de investiții pentru că România nu are cu ce să înlocuiască această energie în următorii 15, 20 de ani. Nu știu ce se va întâmpla cu ceilalți colegi din țară, însă”, a precizat Dan Pârvulescu, președinte FNME.

Politica