joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Petrecăreţii din Sprîncenata au declarat că au găsit „pur şi simplu” cascheta

Departamentul de Control Intern din cadrul IPJ n-a reuşit nici după două săptămâni să identifice poliţistul din Sprîncenata care şi-a lăsat cascheta pe mâna unor petrecăreţi, care s-au filmat cu ea, intrând live pe Facebook. Cheflii au declarat anchetatorilor că „au găsit-o, pur şi simplu”

Şeful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că au fost audiaţi atât petrecăreţii, cât şi toţi poliţiştii din sat. Cu toţii au negat că acea caschetă ar aparţine unui om al legii.

Nu a fost identificat posesorul caschetei. Se fac verificări, în continuare, în vederea identificării persoanei căreia aparţine cascheta. Au fost luate imaginile, toate persoanele implicate în acel eveniment au fost audiate. Toţi au declarat că nu era vorba de nici un poliţist care să fi fost prezent la faţa locului. Au spus că au găsit-o, pur şi simplu”, a declarat comisarul şef Claudia Radu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, şeful Serviciului Resurse Umane al IPJ Olt, comisarul şef Viorel Preda, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, că o sancţionare a poliţistului implicat în acest eveniment poate fi făcută „în funcţie de ce stabileşte ofiţerul desemnat cu cercetarea disciplinară”. El a adăugat că sancţiunea poate fi dispusă la maximum un an de la eveniment, în condiţiile în care verificările n-au o dată limită pentru încheiere.

În funcţie de rezultatele cercetării disciplinare, în funcţie de ce stabileşte ofiţerul desemnat cu cercetarea disciplinară, se va întocmi un întreg dosar de cercetare, care va fi supus atenţiei şefului instituţiei, care va dispune ori sesizarea Consiliului de disciplină, ori sancţionarea directă a poliţistului. Se poate aplica sancţiunea în maximum un an de la data la care a fost săvârşită abaterea disciplinară. Nu am stabilit încă dacă este sau nu un poliţist acolo”, a declarat comisarul şef Preda.

Fotografii şi o filmare în care apar mai multe persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi care poartă şapca de poliţist pe cap au fost distribuite pe Facebook, în urmă cu două săptămâni. Potrivit unor informaţii, şapca ar aparţine chiar şefului de post din comuna Sprîncenata.

Politica