vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

,,Să trăiți dom` Comandant Suprem!” La Mehedinți, prefectul dă ordine Poliției

Conducerea IPJ Mehedinți ascultă cu smerenie de sarcinile trasate de prefectul Nicolae Drăghiea și le îndeplinește cât ai clipi din ochi. La Prefectură, în cadrul unei întâlniri cu mai mulți oficiali, prefectul a asmuțit polițiștii pe transportatorii de lemne certați cu legea. Tot atunci prefectul i-a îndemnat pe polițiști să fie ,,mai șmecheri” decât transportatorii de lemne ,,șmecheri”. Cuvintele lui Drăghiea nu au rămas vorbe în vânt. Imediat, echipaje sporite de polițiști au fost mobilizate pe străzi pentru a verifica îndeosebi mașinile care transportă material lemnos. Cum era de așteptat, o parte dintre transportatori au fost prinși cu mâța în sac. Iată câteva cazuri prezentate din proprie inițiativă de Poliția Mehedinți, ca să vadă și domnul ,,Comandant Suprem” Drăghiea Nicolae că ordinul se execută, nu se discută…

De exemplu, pe 3 noiembrie, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu, polițiștii Serviciului Ordine Publică, în colaborare cu Poliția orașului Strehaia, au oprit în trafic, pe DJ671, o autoutilitară, condusă de un tânăr în vârstă de 21 de ani. În autovehicul, polițiștii au descoperit 3,6 mc. lemn de foc ale cărui caracteristici nu corespundeau cu elementele înscrise în avizul de însoțire, referitoare la specie. Şoferul a fost amendat cu 6.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Baia de Aramă.

În aceeaşi zi, polițiștii Postului de Poliție Ilovăț și Postului de Poliție Șovarna, au depistat pe DJ671E, pe raza comunei Ilovăț, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Ilovăț, în timp ce transporta într-o remorcă cantitatea de 2 mc. material lemnos, esență anin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procedând la verificarea documentelor de însoțire a materialului lemnos, polițiștii au constatat faptul că acestea nu erau eliberate conform normelor în vigoare, ocazie cu care, față de conducătorul auto s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.171/2010-R, iar cantitatea de 2 mc material lemnos esență anin a fost confiscată și dată în custodia Ocolului Silvic Brîncuși”, arată IPJ Mehedinţi.

Şi duminică polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, au depistat un bărbat în vârstă de 58 de ani din Drobeta Turnu Severin, în timp ce transporta pe strada I.C. Brătianu, cu o autoutilitară, cantitatea de 2,9 mc. material lemnos esență fag, fără a deține aviz de însoțire ori alte documente legale. Bărbatul a fost amendat, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Drobeta Turnu Severin.

Politica