vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contra vrea victorii în amicale

După ce Cosmin Contra a preluat banca tehnică a naționalei, tricolorii s-au impus cu 3-1 în fața lui Kazahstan și au remizat 1-1 în Danemarca, rezultate care nu sunt rele comparând timpul puțin avut la dispoziție de noul selecționer și ceea ce s-a întâmplat în toată această campanie de calificări. Contra a umblat, voluntar sau involuntar, la atitudinea și ambiția jucătorilor pe teren, care au arătat în acele două partide că își doreau parcă mai mult să aibă realizări chiar dacă nu mai era o miză reală pusă la bătaie. În următoarea perioadă, echipa națională are programate două jocuri de pregătire, cu Turcia și Olanda, pe care selecționerul Contra vrea să le câștige.

„Pentru mine să joc împotriva unui antrenor cu o asemenea carieră cum este Mircea Lucescu e o onoare. Sper să pregătesc cât mai bine meciul, să arătăm bine și să câștig. Sperăm să rămânem neînvinși după aceste meciuri amicale. Mă interesează rezultatul, dar mă interesează în primul rând jocul. Vreau să avem aceeași determinare, aceeași dorință și poate mai multă încredere pe faza de atac. O să încercăm să fim mai incisivi pe faza ofensivă și dacă vom avea aceeași atitudine de la ultimele două meciuri atunci sigur vom avea și rezultate. Nu sunt mulți jucători convocați. Sunt două amicale și încerc să văd cât mai mulți jucători în puținul timp pe care îl am la dispoziție pentru ca la începutul Ligii Națiunilor să știu pe cine pot să mă bazez”, a declarat Cosmin Contra.

Liga Națiunilor este o nouă competiție inventată de UEFA la care va participa și România. Această întrecere va avea loc în toamna anului viitor și la finalul ei patru echipe se vor califica la turneul final al Campionatului European din 2020.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Are încredere în noua generație

Selecționerul naționalei a vorbit și despre tricoul cu numărul 10, care nu are încă un stăpân clar la reprezentativa României, fiind la dispoziția jucătorilor care îl doresc.

„Nu știu cine va lua tricoul cu numărul 10. Băieții discută între ei și își aleg numerele. La meciul cu Kazahstan s-a oferit Gicu Grozav, iar în Danemarca nu s-a oferit nimeni să ia tricoul cu numărul 10. Dar nu cred că e așa o problemă tricoul cu numărul 10. E o problemă dacă nu câștigăm. Sper cât mai curând să apară un Hagi la națională. Avem o generație la tineret care dă semne că poate să facă pasul în număr mare la prima reprezentativă. Se poate să avem zece ani o generație foarte bună”, a mai spus Cosmin Contra, care va încerca să îl readucă pe Ștefan Radu la națională. „Nu știu dacă o să îl avem și pe Radu Ștefan. Poate e o misiune imposibilă, așa cum am văzut scris prin presă. Sunt Tom Cruise II… dar eu o să merg la el să îl ascult. O să îi spun și punctul meu de vedere și poate o să-l sensibilizez. Nu știu, am fost colegi, știu cum gândește. Dar o să vedem dacă revine la sentimente mai bune”, a adăugat selecționerul.

Cosmin Contra a precizat că nu a primit încă un răspuns de la Cristian Chivu, căruia i-a propus să vină în staff-ul său la echipa națională.

Încă nu mi-a răspuns. Nu știu dacă aștept să răspundă. El e la Coverciano, încearcă să își scoată licența A și B. Iar la sfârșitul lui noiembrie când va avea carnetul de antrenor atunci vom vedea ce răspuns va da”, a afirmat Contra.

Echipa națională a României s-a reunit, duminică, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia pentru pregătirea partidelor amicale cu Turcia și Olanda. Primul meci este programat joi, 9 noiembrie, de la ora 20.15, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj Napoca, iar al doilea în 14 noiembrie, de la ora 21,00, pe Arena Națională din București.

Politica