vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Săptămâna TRADEM, la final. Au fost anunţaţi şi câştigătorii Festivalului Naţional de Poezie „Traian Demetrescu”

Reprezentanţii Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova au desemnat, la finele săptămânii trecute, cu ocazia încheierii „Săptămânii TRADEM”, câştigătorii Festivalului Naţional de Poezie „Traian Demetrescu”, eveniment ajuns la cea de-a XXXIX-a ediţie. Tot cu acest prilej a avut loc şi o slujbă de sfinţire a instituţiei.

Cele mai multe premii, la secţiunea poezie, au ajuns în Suceava, la elevi din cadrul Colegiului Naţional „Petru Rareş”. La concurs s-au înscris peste 60 de persoane din întreaga ţară.

Am considerat că este nevoie să respirăm aer proaspăt, cultural şi religios, vorbind, şi de aceea am decis că este un bun moment pentru o slujbă de sfinţire a clădirii unde noi ne desfăşurăm activitatea. Evenimentele din cadrul Săptămânii TRADEM au fost dedicate celor 151 de ani de la naşterea scriitorului Traian Demetrescu. Acţiunile culturale s-au derulat aşa cum ne-am propus. De asemenea, întrucât s-a finalizat şi Festivalul Naţional de Poezie, am desemnat şi câştigătorii. Majoritatea premiilor, chiar premiul cel mare, a mers la Suceava. Concursul a avut trei secţiuni: traduceri în franceză, traduceri în engleză şi poezie. Îi felicit pe toţi cei care au răspuns invitaţiei noastre şi le doresc succes în viitor”, a spus Remus Bogdan Vlăsceanu, directorul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Seară de poezie, o dată pe săptămână

Tinerii din Suceava au aflat despre acest concurs de poezie de la profesorul care îi coordonează pe linie literară.

Avem un profesor extraordinar şi prin intermediul dumnealui am aflat despre festival. Noi, cei pasionaţi de literatură, ne întâlnim, seara, o dată pe săptămână, şi alocăm timp poeziei, creaţiilor noastre. Vorbim liber, într-o atmosferă pe care o creăm noi, în jurul unei lămpi şi probabil acest lucru ne ajută foarte mult”, a povestit Ana Maria Ţebreanu, câştigătoarea marelui premiu al Festivalului Naţional de Poezie „Traian Demetrescu”.

Premii au ajus şi în Gorj, la Târgu Jiu, dar au rămas şi în Dolj, două persoane din Craiova convingând juriul cu traducerile în limba franceză. În cadrul festivităţii de premiere a avut loc şi un recital de poezie, creaţii aparţinând câştigătorilor. De asemenea, reprezentanţii Casei de Cultură „Traian Demetrescu” au tipărit şi o broşură cu toate poeziile premiate.

Sală pentru ateliere de creaţie

Pentru viitor, pe lângă faptul că au promis evenimente cultural artistice la fel de interesante, reprezentanţii Casei de Cultură „Traian Demetrescu” au anunţat că se va face şi o reparaţie a clădirii. În graficul de lucru este prinsă şi realizarea unei săli unde tinerii doljeni să poată participa la ateliere de creaţie. „A venit momentul să facem şi reparaţii la această clădire. Vrem şi un spaţiu de întâlnire pentru tineri, unde să putem organiza ateliere de creaţie. Consider că avem mare nevoie de o sală pe care să o utilizăm în acest sens”, a precizat directorul CCTD Craiova.

Politica